1. Sınıf ve 5. Sınıf Öğretmenleri Belli Oldu Mu? e-Okul'dan Öğrenin

İlkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf şubeleri ve öğretmenleri belli oldu mu? MEB'in yeni uygulamasıyla ilgili tüm detaylar e-Okul'da!

1. Sınıf ve 5. Sınıf Öğretmenleri Belli Oldu Mu?

Yeni Eğitim-Öğretim Dönemi Öncesinde Heyecanlı Bekleyiş

9 Eylül'de başlayacak yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde, veliler ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin şube ve öğretmen belirleme sürecini yakından takip ediyor. "1. Sınıf Öğretmen Belli Oldu Mu?" ve "İlkokul 1. Sınıflar Belli Oldu Mu?" gibi soruların yanıtları merak ediliyor.

İlkokul 1. Sınıf Şubeleri ve Öğretmenleri Ne Zaman Belli Olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duyurulan yeni uygulama kapsamında, ilkokul 1. sınıf şubeleri ve öğretmenleri ile ortaokul 5. sınıf şubeleri kura çekimi ile belirlenecek. Bu yıl ilk kez uygulanacak olan şube belirleme kura çekimleri, 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Veliler ve öğrenciler, bu süreci MEB'in e-Okul sistemi üzerinden takip edebilecekler.

Sınıf ve Öğretmen Bilgileri Nereden Öğrenilir?

Şube belirleme kura sonuçları, MEB'in e-Okul sistemi üzerinden erişime açılacak. Veliler, çocuklarının hangi sınıfa yerleştirildiğini ve hangi öğretmenle eğitim alacaklarını bu sistem üzerinden kolayca öğrenebilecekler.

Yeni Sistem İlk Kez Uygulanıyor

Bu yıl ilk kez uygulanacak olan sistemle, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin şubeleri e-Okul sistemi üzerinden belirlenecek. Milli Eğitim Bakanlığı, tüm valiliklere bu sürecin eksiksiz yürütülmesi için gerekli tedbirlerin alınması talimatını verdi. Ayrıca, yönergede belirtilen "Kura İşleminden Önce Yapılacak İş ve İşlemler" başlıklı maddelere uyulmasının önemine dikkat çekildi.

Valilikler tarafından yapılan hazırlıklar, herhangi bir aksaklığın önüne geçilmesini amaçlıyor. Öğrencilerin şube ve öğretmen bilgileri, belirtilen tarihler arasında netleşecek ve velilere duyurulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri