2024-2025 6 ve 10. Sınıflar İçin Ortak Yazılı Sınavlarda Hangi Konular Var?

Millî Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim yılı 6. ve 10. sınıflar için yapılacak ortak sınavların konu ve soru dağılım tablolarını yayımladı. Türkçe, matematik, Türk dili ve edebiyatı derslerinden yapılacak sınavlar, 30-31 Ekim 2024 tarihlerinde yapılacak.

2024-2025 Eğitim Yılı Ortak Sınavlar İçin Konu ve Soru Dağılım Tablosu Yayımlandı

Millî Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılı kapsamında 6. ve 10. sınıflar için yapılacak ortak sınavların konu ve soru dağılım tablolarını yayımladı. Bu tablolar, öğrencilerin sınavlara daha etkili bir şekilde hazırlanmalarına yardımcı olmak amacıyla hazırlandı. 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri ile 10. sınıf Türk dili ve edebiyatı ve matematik derslerinden yapılacak sınavlar, 30 Ekim ve 31 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleşecek.

Ortak Sınavların Konu ve Soru Dağılımı Yayınlandı

Millî Eğitim Bakanlığı, sınavların kapsam geçerliliğini artırmak ve öğrencilerin sınavlara daha bilinçli hazırlanmasını sağlamak için konu ve soru dağılım tablolarını yayımladı. Bu tablolar, hangi konu veya kazanımdan kaç soru sorulacağını gösteriyor ve öğrencilerin bu bilgiler doğrultusunda sınavlara hazırlık yapmasını amaçlıyor.

6. sınıf Türkçe dersi, 6. sınıf matematik dersi, 10. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersi ve 10. sınıf matematik dersinden yapılacak olan ortak sınavlar, açık uçlu veya kısa cevaplı sorulardan oluşacak.

2024-2025 Eğitim Yılında Ortak Sınav Takvimi

30 Ekim 2024 Çarşamba günü 6. sınıf Türkçe ve 10. sınıf Türk dili ve edebiyatı derslerinin yazılı sınavları yapılacak. 31 Ekim 2024 Perşembe günü ise 6. sınıf matematik ve 10. sınıf matematik derslerinin yazılı sınavları ülke genelinde gerçekleştirilecek. Her bir sınavda belirlenen soru dağılımı, öğrencilerin hem konuya hakimiyetlerini hem de sınav becerilerini test etme fırsatı sunacak.

  • 6. sınıf Türkçe dersi (Yıldırım Yayınları) konu soru dağılım tablosu için tıklayınız
  • 6. sınıf Türkçe dersi (MEB Yayınları) konu soru dağılım tablosu için tıklayınız
  • 6. sınıf Matematik dersi konu soru dağılım tablosu için tıklayınız
  • 10. sınıf Türk Dili Ve Edebiyatı dersi konu soru dağılım tablosu için tıklayınız
  • 10. sınıf Matematik dersi konu soru dağılım tablosu için tıklayınız

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri