2024 İBB Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı

İBB, 16-19 Ağustos tarihlerinde alınan yurt başvuru sonuçlarını açıkladı. Öğrenciler sonuçları yurtsonuc.ibb.gov.tr adresinden öğrenebilirler.

İBB Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yurt Başvuruları Sonuçlandı

16-19 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından alınan yurt başvuruları sonuçlandı. Öğrenciler, başvuru sonuçlarına yurt.ibb.istanbul web sitesi üzerinden erişebilirler.

Yurt Başvuruları ve Değerlendirme Süreci

İBB, yükseköğrenim öğrencileri için yurt başvurularını belirtilen tarihlerde kabul etti. Başvuruların değerlendirilme sürecinin tamamlanmasının ardından, yükseköğrenim öğrenci yurtları için başvuru sonuçları bugün itibarıyla açıklandı.

İBB Yurt Başvuru Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Öğrenciler, başvuru sonuçlarını yurtsonuc.ibb.gov.tr internet sitesi üzerinden öğrenebilecekler. Ayrıca asil ve yedek listede yer alan öğrencilerin isimleri, online ve kesin kayıt tarihleri ile ilgili tüm bilgiler de yurt.ibb.istanbul adresinde yayınlanacak.

Kayıt Süreci ve Önemli Tarihler

Asil ve yedek listeden barınma hakkı kazanan öğrencilerin, belirlenen tarihlerde kesin kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Kesin kayıt tarihleri ve kayıt süreçlerine dair detaylı bilgiye, İBB'nin resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabilir.

Kesin Kayıt Tarihleri ve Yurt Ücretleri

İBB yurtlarına kesin kayıt işlemleri 9 Eylül ile 11 Eylül tarihleri arasında yapılacak. İBB yurtlarında kalan öğrencilere sabah kahvaltısı ve akşam yemeği verilecek olup, yurt ücreti aylık 1.950 TL olarak belirlenmiştir.

İBB Yurtlarının Bulunduğu İlçeler

  • Kız Öğrenci Yurtları: Avcılar 1, Avcılar 2, Bayrampaşa, Eyüpsultan, Küçükçekmece, Örnektepe, Maltepe, Kadıköy
  • Erkek Öğrenci Yurtları: Ümraniye, Bağcılar, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Şişli

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri