2024 Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlıyor?

2024 üniversite kayıtları ne zaman? YKS sonuçlarına göre yerleşen adaylar için kayıt işlemleri 19-23 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Detaylı kayıt takvimi ve süreç hakkında bilgi edinin.

2024 Üniversite Kayıtları Ne Zaman? 2024 Üniversite Kayıt Takvimi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre bir üniversite programına yerleşen adaylar, kayıt işlemleri için geri sayıma başladı. 2024-YKS tercih süreci 4 Ağustos'ta sona erdi ve şimdi gözler hem tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihte hem de üniversite kayıt takviminde. Peki, üniversite kayıtları ne zaman başlayacak?

Üniversite Kayıtları Ne Zaman?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar için kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar, belirtilen tarihler arasında kazandıkları programa kayıtlarını yaptırabilecekler.

Üniversite Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2024-YKS tercih sonuçlarının, son tercih tarihinden itibaren yaklaşık iki hafta içinde açıklanması bekleniyor. Sonuçlar, üniversite kayıtlarından önce ilan edilecek ve adaylar hangi üniversiteye yerleştiklerini öğrenebilecekler.

2024 Üniversite Kayıt Takvimi

  • Elektronik Kayıtlar: 19-21 Ağustos 2024
  • Fiziki Kayıtlar: 19-23 Ağustos 2024

Adayların, kayıt tarihlerini kaçırmamaları ve belirtilen süre içinde kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Kayıt süreciyle ilgili detaylı bilgilere ve gerekli belgelere, kazandıkları üniversitelerin internet sitelerinden ulaşabilirler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri