2024-YKS Ek Yerleştirme: Tercih ve Başvuru Tarihleri Açıklandı!

2024-YKS Ek Yerleştirme: Tercih ve Başvuru Tarihleri Açıklandı! - Ek Yerleştirme Kılavuzu Yayınlandı: 2024-YKS İçin Son Fırsat!

2024-YKS Ek Yerleştirme Süreci Başladı

2024-YKS sonuçlarına göre ek yerleştirme süreci, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak. ÖSYM tarafından yürütülen bu süreç, merkezi yerleştirmede boş kalan kontenjanlar için adaylara ikinci bir fırsat sunuyor.

Ek Yerleştirme Tercihleri İçin Önemli Tarihler

Adaylar, 6-11 Eylül 2024 tarihleri arasında tercihlerini yapabilecekler. Tercih işlemleri, ÖSYM'nin resmi internet adresi olan https://ais.osym.gov.tr üzerinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla gerçekleştirilecek. Tercih süreci, 6 Eylül 2024 saat 14.30'da başlayacak ve 11 Eylül 2024 saat 23.59'da sona erecek.

Ek Yerleştirme Ücreti ve Ödeme Süresi

Ek yerleştirme ücreti 80,00 TL olarak belirlenmiştir. Adayların bu ücreti 12 Eylül 2024 saat 23.59'a kadar yatırmaları gerekiyor. Ücretin belirtilen süre içerisinde yatırılmaması durumunda adayların tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir.

Ek Yerleştirme Kılavuzu ve Kurallar

Ek yerleştirme işlemleri, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ve 2024-YKS Ek Yerleştirme Kılavuzu'nda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacaktır. Adayların, tercihlerini yaparken bu kılavuzları dikkatlice incelemeleri ve belirtilen kurallara uymaları gerekmektedir.

Adaylar İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ek yerleştirme sürecine katılacak adayların, merkezi yerleştirmede boş kalan kontenjanları dikkatlice incelemeleri ve tercihlerinde buna göre hareket etmeleri önemlidir. Tercihler yapılırken, ÖSYM'nin yayınladığı güncel kılavuzda yer alan bilgilere göre hareket edilmelidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri