2024 YKS Tercih Dönemi Sona Erdi: Yerleştirme Sonuçları İçin Geri Sayım Başladı

2024 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercih dönemi sona erdi ve üniversite yerleştirme sonuçları merakla bekleniyor. Kayıt ve ek tercihler hakkında detaylar için tıklayın.

Üniversite Tercih Sonuçları: YKS Tercih (Yerleştirme) Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Üniversiteli adayları için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih dönemi sona erdi. 2024-YKS'ye 3 milyon 120 bin 870 aday başvurmuş, sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) 2 milyon 819 bin 362 aday katılmıştı. Tercihlerin ardından yerleştirme işlemleri yapılacak ve üniversite kayıt süreci başlayacak. Peki, 2024 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Üniversite Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS tercih sonuçlarının, 2 Ağustos'taki son tercih tarihinden itibaren 2 hafta içinde erişime açılması bekleniyor. 19 Ağustos'ta başlayacak üniversite kayıtlarından önce sonuçların ilan edileceği tahmin ediliyor.

Üniversite Kayıtları Ne Zaman?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos'ta yapacak, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos'ta alınacak.

Ek Tercihler Ne Zaman Yapılacak?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2024-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri