Atlas Üniversitesi 2024-2025 Burs ve İndirimler

Atlas Üniversitesi 2024-2025 akademik yılı için öğrencilere sunulan burs ve indirimler hakkında detaylı bilgi edinin. YKS kontenjan bursu, tercih indirimi, meslek lisesi bursu ve daha fazlası.

Atlas Üniversitesi 2024-2025 Burs ve İndirimler

Atlas Üniversitesi, 2024-2025 akademik yılında öğrencilere çeşitli burs ve indirim imkanları sunarak eğitim hayatlarını desteklemektedir. Üniversitenin sunduğu bu imkanlar, öğrencilerin maddi yükünü hafifletmeyi ve akademik başarılarını teşvik etmeyi amaçlamaktadır. İşte Atlas Üniversitesi'nin öğrencilere sunduğu burs ve indirimler hakkında detaylı bilgiler:

YKS Kontenjan Bursu

YKS kontenjan bursu, Atlas Üniversitesi’nin YKS kılavuzunda belirtilen tam burslu (%100) veya indirimli (%50) kontenjanlarına yerleşen öğrencilere verilmektedir. Bu burs, öğrencilerin öğretim ücretinin tamamını veya bir kısmını karşılayan karşılıksız burslardır. Ancak yaz okulunu kapsamamaktadır.

Tercih İndirimi

Atlas Üniversitesi’ni ilk 5 tercihte yer veren öğrenciler belirli oranda tercih bursundan yararlanabilir. Tüm tercihlerini Atlas Üniversitesi olarak yapan öğrenciler, yerleştirme sırasına bakılmaksızın tercih bursu alırlar. Tercih bursu oranı henüz belirlenme aşamasındadır.

YKS Derece Bursu

YKS sonuçlarına göre dereceye giren öğrencilere normal öğrenim süresi içerisinde ve İstanbul Atlas Üniversitesi Burs Yönergesinde belirtilen koşullar çerçevesinde burs verilecektir.

Meslek Lisesi Bursu

Atlas Üniversitesi, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan ve ilgili programlara yerleşen öğrencilere %10 oranında indirim uygulamaktadır. Bu indirim, öğrencilerin ödeyecekleri ücret üzerinden yapılmaktadır.

Şehit ve Malul Gazi Yakınlarına Sağlanan İndirimler

Birinci derece şehit yakınları için %50 oranında, malul gaziler ve birinci derece yakınları için %20 oranında indirim uygulanmaktadır.

Engelsiz Hayat İndirimi

Tam teşekküllü sağlık kurumundan alınan sağlık raporuna göre engel oranı %40-%60 düzeyinde olanlar için %15, engel oranı %60 ve üzerinde olanlar için %20 oranında indirim uygulanmaktadır.

Sporcu İndirimi

Milli Takımda yer alan sporculara %20 oranında indirim uygulanmaktadır. Sporcu lisans belgesinin geçerlilik süresinin güncel olması gerekmektedir.

Aile İndirimi

Atlas Üniversitesi’nde öğrenim gören eş, çocuk ve kardeşlerden her birine (mezun öğrencilerin kardeşleri dahil) %5 oranında indirim uygulanmaktadır.

Akademik Başarı Bursu

Her akademik yılın sonunda ön lisans ve lisans programlarında kayıtlı öğrencinin o yılki akademik durumuna göre, ilgili koşulları sağlayan öğrencilere burs verilmektedir.

Mezun İndirimi

Atlas Üniversitesi’nin herhangi bir programından mezun olup, yeniden Atlas Üniversitesi programlarına yerleşen öğrencilere %10 oranında indirim uygulanmaktadır.

Peşin Ödeme İndirimi

Her akademik yılın başında belirtilen tarihlerde eğitim-öğretim ücretinin tamamının peşin olarak ödenmesi halinde %5 oranında indirim uygulanmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri