Boğaziçi Üniversitesi'nden Derece Yapan Öğrencilere 100 Bin TL Burs Fırsatı

Boğaziçi Üniversitesi, YKS’de derece yapan öğrencilere büyük burs imkanı sunuyor. İlk üçe girenlere 100 bin TL nakdi destek, ilk 10’a girenlere aylık 15 bin TL burs verilecek. 11-100 arasındaki öğrencilere ise aylık 10 bin TL burs sağlanacak.

Boğaziçi Üniversitesi'nden Derece Yapan Öğrencilere Büyük Burs Fırsatı

Boğaziçi Üniversitesi, bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) dereceye giren öğrenciler için kapsamlı bir burs programı başlatıyor. SAY, EA, SÖZ ve DİL puan türlerinde ilk üçe giren öğrencilere, üniversiteye yerleşmeleri halinde, tek seferlik 100 bin TL nakdi destek verilecek.

  • İlk Üç İçin Özel Destek: YKS'de SAY, EA, SÖZ ve DİL puan türlerinin birinde ilk üçte yer alarak Boğaziçi Üniversitesi'ne yerleşen öğrencilere, tek seferlik 100 bin TL nakdi burs verilecek.
  • İlk 10 İçin Aylık Burs: İlk 10’a giren öğrencilere, yılda 9 ay boyunca 15 bin TL burs desteği sağlanacak.
  • İlk 100 İçin Destek: 11-100. sıralamada yer alan öğrencilere ise yılda 9 ay süreyle aylık 10 bin TL burs verilecek.

Boğaziçi Üniversitesi'nin yeni burs programı, yüksek başarı gösteren öğrencilerin eğitimlerini desteklemeyi ve onları teşvik etmeyi amaçlıyor.

Yurt Garantisi

İstanbul dışından veya uzak semtlerden gelen öğrencilere Boğaziçi Üniversitesi yurtlarında bir sene boyunca yurt garantisi verilecek. İlk 1000'e giren öğrenciler ise normal öğrenim süresi boyunca yurtlarda konaklama imkanına sahip olacaklar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri