Kapadokya Üniversitesi Burs ve İndirim Oranları 2024-2025

Kapadokya Üniversitesi, 2024-2025 akademik yılında öğrencilere çeşitli burs ve indirim olanakları sunmaktadır. Başarı bursları, yetenek bursları, engelli indirimi ve daha fazlası hakkında detaylı bilgi edinin.

Kapadokya Üniversitesi Burs ve İndirim Oranları 2024-2025

Kapadokya Üniversitesi, 2024-2025 akademik yılı için öğrencilere geniş kapsamlı burs ve indirim olanakları sunarak eğitimlerini desteklemektedir. Bu kapsamda, akademik başarı gösteren, yetenekli ve özel ihtiyaçları olan öğrencilere çeşitli burs ve indirimler sağlanmaktadır. ÖSYM tarafından belirlenen burslu ve indirimli kontenjanların yanı sıra, engelli öğrencilere, kardeşlere, milli sporculara ve üniversiteye kurumsal aidiyeti olanlara özel indirimler de bulunmaktadır. Bu burs ve indirimler, öğrencilerin eğitim masraflarını hafifletmek ve başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla sunulmakta olup, detaylı bilgiye üniversitenin resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Burs ve İndirim Türleri

Kapadokya Üniversitesi, öğrencilerine geniş bir yelpazede burs ve indirim olanakları sunarak eğitimlerini desteklemektedir. 2024-2025 akademik yılı için belirlenen burs ve indirimler, öğrencilerin başarılarına ve ihtiyaçlarına göre çeşitlilik göstermektedir.

Eğitim Öğretim Bursu ve İndirimi

ÖSYM tarafından burslu veya indirimli programlara yerleştirilen öğrencilere, öğrenim ücretinin tamamını (%100), yarısını (%50) veya dörtte birini (%25) kapsayan burslar verilmektedir. Bu burslar, hazırlık sınıfı dahil olmak üzere öğrencinin mezuniyetine kadar devam eder.

Akademik Başarı Bursu

Kayıtlı oldukları programda genel not ortalaması en az 3.00 olan ve başarı gösteren öğrencilere akademik başarı bursu verilmektedir. Bu burs, bir sonraki akademik yıl için geçerli olup, öğrencilerin tüm derslerinden başarılı olması gerekmektedir.

Yetenek Bursu

Sanat, spor ve diğer özel yetenek alanlarında üstün başarı gösteren öğrencilere verilen burslardır. Yetenek bursu, yıllık eğitim ücretinin tamamını veya bir kısmını kapsayabilir ve her yıl yenilenir.

Kardeş İndirimi

Aynı anda üniversitede okuyan kardeşlere %10 indirim uygulanır. Birden fazla kardeşin aynı anda üniversiteye kayıtlı olması durumunda bu indirim, öğrenim ücretine yansıtılır.

Engelli İndirimi

Engel oranı %40 ve üzerinde olan öğrencilere %10 indirim yapılmaktadır. Bu indirim, engelli öğrencilerin üniversiteye ilk kayıt esnasında resmi belge ibraz etmeleri halinde geçerlidir.

Kurumsal Aidiyet İndirimi

Kapadokya Üniversitesi Vakfı, OSTİM Teknik Üniversitesi ve diğer ilişkili kuruluşların üyeleri ve yakınlarına %35 indirim sağlanmaktadır. Bu indirim, vakıf ve üniversitenin tanımlı destekleyici üyeleri için geçerlidir.

Diğer Burslar ve İndirimler

Milli sporculara, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan anlaşmalar gereği %100'e kadar burs verilebilmektedir. Ayrıca, uluslararası öğrencilere ve çeşitli sosyal yardımlar kapsamında mali destek sağlanmaktadır.

İletişim ve Başvuru

Burs ve indirimlerle ilgili daha fazla bilgi ve başvuru koşulları için Kapadokya Üniversitesi'nin resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri