Millî Eğitim Bakanlığı İlkokullar İçin Yeni Kılavuz Kitaplar Yayımladı

Millî Eğitim Bakanlığı, ilkokul düzeyinde sınıf içi ölçme ve değerlendirme süreçleri için süreç odaklı ve geliştirici kılavuz kitaplar yayımladı. Öğretmenler için önemli bir destek sağlanıyor.

İlkokullar İçin Biçimlendirici Değerlendirme Etkinlikleri Öğretmen Kılavuz Kitapları Yayımlandı

Millî Eğitim Bakanlığı, sınıf içi ölçme ve değerlendirme süreçlerinin geliştirici ve süreç odaklı bir yaklaşımla yürütülmesi amacıyla ilkokul düzeyinde çeşitli dersler için kılavuz kitaplar yayımladı. Bu kılavuzlar, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği kapsamında öğretmenlere destek sağlamak amacıyla hazırlandı ve "odsgm.meb.gov.tr" adresinde erişime açıldı.

Süreç Odaklı Değerlendirme Yaklaşımı

Süreç odaklı değerlendirme, öğrenci gelişimini sürekli olarak izlemeyi ve öğrenme hedeflerine ulaşılıp ulaşılmadığını değerlendirmeyi amaçlar. Bu kapsamda yayımlanan kılavuz kitaplarda, biçimlendirici değerlendirme ve oyun temelli değerlendirme örneklerine yer verilmiştir. Öğrencilere geri bildirim verme ve farklılaştırma uygulamaları gibi konulara ilişkin yönergeler de kitaplarda sunulmuştur.

Öğretmen Eğitimleri

Sınıf İçi Ölçme ve Değerlendirme Süreçlerinde Öğretmenlerin Güçlendirilmesi Projesi ile hizmet içi eğitim programları düzenlenecek ve tüm öğretmenler için standart eğitim sağlanacaktır. Bu projeyle birlikte, öğretmenler hem materyal desteği alacak hem de bu materyalleri etkin kullanma konusunda eğitileceklerdir.

Kitapların tamamına ulaşmak için tıklayınız

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri