Onur belgesi nedir, kimlere verilir

Okul başarısının ötesinde erdemli davranışlarıyla öne çıkan öğrencileri teşvik eden Onur belgesi nedir ve kimlere verilir? Onur belgesi almanın şartları nelerdir? Hangi sınıflara onur belgesi verilir? Tüm detaylar ve kriterler hakkında bilgi edinin.

Onur Belgesi Nedir, Kimlere Verilir?

Okulların kapanmasıyla birlikte, öğrencilerin başarı belgeleri ve onur belgesi gibi ödüller de gündeme gelmeye başladı. Takdir veya teşekkür belgelerine ek olarak verilen onur belgesi, belirli kriterlere bağlı olarak öğrencileri ödüllendirmeyi amaçlar. Peki, onur belgesi nedir ve kimlere verilir?

Onur Belgesi Nedir?

Onur belgesi, öğrencilerin örnek davranışlarını ve başarılarını ödüllendirmek amacıyla verilen özel bir belgedir. Karne döneminde öğrenciler, not ortalamalarına göre takdir veya teşekkür belgesi alırken, bazı öğrenciler ayrıca onur belgesi ile de ödüllendirilir.

Onur Belgesi Kimlere Verilir?

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, belirli bir puan şartına bağlı kalmadan aşağıdaki niteliklere sahip öğrencilere onur belgesi verir:

  • Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanarak örnek olan öğrenciler.
  • Bilimsel projelere ve sosyal etkinliklere katılarak liderlik yapan, eğitime katkıda bulunan ve üstün başarı gösteren öğrenciler.
  • Okul araç-gereçleri ve çevrenin korunmasında örnek davranışlar sergileyen öğrenciler.
  • Görgü kurallarına uyum ve insan ilişkilerinde örnek davranışlar sergileyen öğrenciler.
  • Trafik kurallarına uyum ve bu alanda örnek davranışlar sergileyen öğrenciler.
  • Bilişim araçlarını doğru kullanarak iyi örnek olan öğrenciler.
  • Okula ve derslere düzenli olarak gelip bu yönde arkadaşlarına iyi örnek olan öğrenciler.
  • Zorunlu göç mağdurları, mülteci ve sığınmacılar, gazi ve şehit yakınları, doğal afetlerden etkilenenler, yaşlı, yetim, öksüz, güçsüz, engelli ve benzeri durumda olanlara yönelik toplum hizmetlerinde görev alan öğrenciler.
  • Sağlık ve güvenlik tedbirlerine uyarak bu konularda örnek davranışlar sergileyen öğrenciler.

Bu özelliklerden bir veya birkaçını gösteren ve davranış puanı indirilmemiş öğrenciler, öğretim yılı içinde herhangi bir ödül alıp almadıklarına bakılmaksızın, öğrenci, öğretmen veya okul yönetiminin teklifi ve onur kurulunun uygun görüşü ile onur belgesi ile ödüllendirilir. Ayrıca, bir öğretim yılı içinde iki veya daha fazla onur belgesi alan öğrenciler, okulun onur listesinde yer alır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri