Tercih İndirimi Nedir ve Hangi Üniversitelerde Tercih İndirimi Var?

Tercih indirimi nedir ve hangi üniversitelerde bulunur? İstanbul Kültür Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, Ankara Medipol Üniversitesi gibi birçok vakıf üniversitesinin tercih indirimleri ve detayları burada!

Tercih İndirimi Nedir ve Hangi Üniversitelerde Bulunur?

Tercih İndirimi Nedir?

Tercih indirimi, vakıf üniversitelerinin, öğrencileri tercih listelerinde üst sıralarda yer almalarını teşvik etmek amacıyla sundukları bir burs veya indirim türüdür. Bu indirim, öğrencilerin üniversite eğitim ücretlerinde belirli oranlarda indirim yapılmasını sağlar ve genellikle belirli şartlar altında uygulanır.

Tercih İndirimi Sunan Üniversiteler

İşte tercih indirimi sunan bazı vakıf üniversiteleri ve bu indirimlerin detayları:

1. Kültür Üniversitesi

İstanbul Kültür Üniversitesi’nin bölümlerine tercih listelerinde birinci sıradan yer vererek yerleşen öğrenciler İlk Tercih İndirimi ile desteklenmektedir.

  • Lisans ve Ön Lisans Bölümleri için İlk Tercih İndirim Oranı: %15
  • Tercih listesinin 1, 2, 3 veya 4. sıralarındaki İKÜ tercihlerine yerleşen öğrenciler bu indirimden yararlanabilirler. 7 ve 8. sıradaki İKÜ tercihlerine yerleşenler ise indirimden yararlanamazlar.

2. Üsküdar Üniversitesi

İlk 5 Tercih Bursu
İlk 5 tercihinin tamamı Üsküdar Üniversitesi olan ve bu tercihlerinden birine yerleşen öğrencilere %25 ek indirim uygulanır.

Tercih Bursu
Üsküdar Üniversitesi’ne birinci tercihinden yerleşen öğrencilere %35, ikinci tercihinden yerleşenlere %15, üçüncü, dördüncü ve beşinci tercihlerinden yerleşenlere %10 indirim uygulanır.

3. Ankara Medipol Üniversitesi

Tercih İndirimi
Yerleştikleri program öncesindeki bütün tercihlerini Ankara Medipol Üniversitesi’nden yapan adaylara %25 indirim uygulanır. Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Hukuk Fakültelerine yerleşenlere %40 indirim sağlanır.

4. İstanbul Topkapı Üniversitesi

Sıra Dışı Tercih Bursu
İlk 5 tercihinde İstanbul Topkapı Üniversitesi’nden en az bir bölüm yazan ve herhangi bir sıradaki tercihlerine yerleşen öğrencilere tercih indirimi uygulanır.

5. Haliç Üniversitesi

Tercih Bursu
Tercih listesine Haliç Üniversitesi’ni dahil eden ve başka bir vakıf üniversitesi tercih etmeyen öğrencilere indirim uygulanır. Devlet üniversitesi tercihleri burs hakkını etkilemez.

6. Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi

Tercih İndirimi
Üniversitenin ön lisans ve lisans programlarının ücretli kontenjanlarına birinci tercihi ile yerleşenlere %20, diğer programlara ise %10 indirim uygulanır.

7. İzmir Ekonomi Üniversitesi

Temel Bilimler Tercih İndirimi
Sosyoloji ve Matematik bölümlerine yerleşen öğrencilere %50 indirimli kontenjandan yerleşmeleri halinde %25 ek indirim uygulanır.

8. İstanbul Gelişim Üniversitesi

Tercih Bursu
İlk 5 tercihinde İstanbul Gelişim Üniversitesi’ni tercih eden ve bu tercihlerinden birine yerleşen öğrencilere ÖSYM bursuna ek olarak tercih indirimi verilir.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Tercih Bursu

9. İstanbul Aydın Üniversitesi

Tercih Bursu
Belirli lisans ve ön lisans programlarını birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü veya beşinci sırada tercih eden ve bu tercihlerden birine yerleşen öğrencilere %30 indirim uygulanır.

10. Fenerbahçe Üniversitesi

Tercih İndirimi
İlk 3 tercihinde Fenerbahçe Üniversitesi’ni tercih eden ve bu tercihlerden birine yerleşen öğrencilere %25 indirim uygulanır.

11. Biruni Üniversitesi

Tercih İndirimi
İlk 3 tercihinde Biruni Üniversitesi’ni tercih eden ve bu tercihlerden birine yerleşen öğrencilere %25 indirim uygulanır.

12. Atlas Üniversitesi

Tercih İndirimi
İlk 5 tercihinde Atlas Üniversitesi’ni tercih eden ve herhangi bir sıradan yerleşen öğrencilere %25 indirim uygulanır.

Atlas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Tercih İndirimi

13. İstanbul Gedik Üniversitesi

Tercih Bursu
İlk 5 tercihinde İstanbul Gedik Üniversitesi’ni tercih eden ve bu tercihlerden birine yerleşen öğrencilere indirim uygulanır.

Buradakiler kısa bir örnektir. Tercih burslerı ve detayları için mutlaka Üniversitelerin kendi sitelerini ziyaret ediniz ve şartlarını tam olarak öğrenere ktercihlerinizi yapınız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri