2024 Fındık Fiyatları: TMO'dan Levant ve Giresun Kalite İçin Yeni Fiyatlar

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2024 fındık alım fiyatlarını açıkladı. Levant kalite fındık 133 TL, Giresun kalite fındık ise 135 TL olarak belirlendi. Detaylar için tıklayın.

Fındık Alım Fiyatı Belirlendi

Levant ve Giresun Kalite Fındık Fiyatları Açıklandı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2 Ağustos 2024 itibarıyla fındık alım fiyatlarını duyurdu. Levant kalite fındık için 133 TL, Giresun kalite fındık için ise 135 TL olarak belirlenen fiyatlar, üreticiler ve piyasa aktörleri tarafından dikkatle inceleniyor.

Fındık Fiyatları ve Üretici Beklentileri

  • Levant Kalite Fındık: 133 TL/kg
  • Giresun Kalite Fındık: 135 TL/kg

Fındık üreticileri, sezon öncesinde 150-160 TL arasında bir fiyat beklentisi içindeydi. Ancak açıklanan fiyatların, kulislerde konuşulan 130 TL civarındaki tahminlere yakın olduğu görülüyor. Fiyatların resmi olarak belirlenmesiyle birlikte, üreticiler ve fındık alıcıları bu fiyatların piyasa koşullarına göre nasıl şekilleneceğini takip edecekler.

Kabuklu Fındık Alımları 19 Ağustos'ta Başlıyor

Alımlar Randevu Sistemiyle Yapılacak

Kabuklu fındık alımları 19 Ağustos'ta başlayacak ve alımlar önceki yıllarda olduğu gibi randevulu yapılacak. Üreticiler, 12 Ağustos'tan itibaren Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) iş yerleri, www.tmo.gov.tr ve e-devlet üzerinden randevu alabilecekler.

Randevu Alım Süreci

Randevu Tarihi: 12 Ağustos'tan itibaren

Randevu Alma Kanalları:

  • TMO iş yerleri
  • www.tmo.gov.tr
  • e-devlet

Bakanlığın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Yeni hasat sezonu ve kabuklu alım fiyatları üreticilerimize hayırlı olsun" ifadesi kullanıldı. Bu açıklama, yeni hasat döneminin başlamasıyla birlikte üreticilere yönelik destek ve teşvik mesajı olarak değerlendirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri