2024 İBB Yurt Ücreti Açıklandı: Kahvaltı ve Akşam Yemeği Dahil 1950 TL!

İBB yurt ücreti 2024-2025 akademik yılı için açıklandı! Kahvaltı ve akşam yemeği dahil aylık 1950 TL olan yurt ücretleri, "İstanbul Senin" uygulamasından online olarak ödenebilecek. Başvuru ve ödeme detayları hakkında bilgi edinin!

İBB Yurt Ücreti Ne Kadar? 2024 Yurt Ücreti Açıklandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2024-2025 akademik yılında üniversite öğrencilerine barınma imkanı sunan yurtlarının yeni dönem başvurularını tamamladı. Başvuru sürecinin ardından en çok merak edilen konulardan biri de yurt ücretleri oldu. Bu yıl İBB, 8 kız ve 6 erkek yurdu olmak üzere toplam 14 yükseköğrenim öğrenci yurdunda üniversiteli gençlere ev sahipliği yapacak.

2024 İBB Yurt Ücreti Ne Kadar?

2024-2025 akademik yılı için belirlenen İBB yurt ücreti, kahvaltı ve akşam yemeği dahil aylık 1950 TL olarak açıklandı. Yurtlar, gençlere ev sıcaklığında ve konforunda bir yaşam alanı sunarak, günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri tüm olanakları sağlamaktadır.

Kimler İBB Yurtlarına Başvurabilir?

İBB yurtlarına başvurabilmek için şu şartlar aranmaktadır:

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmak,
  • Ailenin İstanbul dışında ikamet ediyor olması,
  • 30 yaşını doldurmamış olmak.

İBB Yurt Ücreti Nasıl Ödenir?

Yurt ücretleri, her ayın 1’i ile 5’i arasında, mesai bitimine kadar ödenmelidir. Ödemeler, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait olan "İstanbul Senin" uygulamasındaki ‘Öğrenci Portalı’ üzerinden kredi kartı veya banka kartı ile online olarak yapılabilmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri