Ankara'da Toplu Ulaşıma %40 Zam: İşte Yeni Bilet Fiyatları

Ankara Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım ücretlerine %40 zam yaptı. Yeni tarifeler 1 Ağustos 2024'te yürürlüğe girecek. Tam bilet 21 TL, öğrenci bileti 10,50 TL, öğrenci abonmanı ise 300 TL oldu.

Ankara'da Toplu Ulaşıma %40 Zam: İşte Yeni Tarifeler

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) bugün gerçekleştirdiği toplantıda toplu ulaşıma %40 zam kararı aldı. Yeni tarifeler 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak. İşte detaylar...

Yeni Bilet Fiyatları

  • Tam Bilet: 21 TL (Önceden 15 TL)
  • Öğrenci Bileti: 10,50 TL (Önceden 7,50 TL)
  • Öğrenci Abonman: 300 TL (Önceden 220 TL)

Neden Zam Yapıldı?

ABB, ekonomik koşullar ve artan maliyetler nedeniyle toplu taşıma ücretlerine zam yapma kararı aldığını belirtti. Son bir yıl içinde akaryakıt zamları, bakım-onarım maliyetleri ve diğer giderlerdeki artışlar bu kararı zorunlu kıldı. ABB'nin açıklamasına göre, yalnızca akaryakıt zamları aylık 20 milyon TL ek maliyet oluşturuyor.

ABB'nin Resmi Açıklaması

ABB, yaptığı duyuruda şu ifadelere yer verdi:

"Kentimizde ulaşım ücretlerine en son 24 Temmuz 2023 tarihinde artış yapılmış olup ilgili tarihten bu yana asgari ücret %49 oranında artarken; motorinin litre fiyatı %80 oranında yükselmiştir. Toplu taşıma araçlarımıza ait bakım-onarım ve yedek parça ücretlerinde %70 oranında artış meydana gelmiştir. Doğal gazlı otobüslerde kullanılan CNG yakıtının m³ maliyeti 13,26 TL’den 18,71 TL’ye çıkmıştır.

EGO Genel Müdürlüğü, kötü ekonomik koşullarda vatandaşların yanında olabilmek adına, aylık 400 milyon TL zarar etmekte, bu zarar ABB’nin diğer bütçe kalemlerinden karşılanmaktadır. Sadece son bir ay içerisinde yapılan akaryakıt zamları, aylık 400 milyon TL olan zarara ilave 20 milyon TL olacaktır.

Tüm bu nedenlerle kuruluşumuzun ayakta kalmasını sağlayacak şekilde, toplu taşıma girdi maliyetleri tamamen vatandaşımıza yansıtılmadan makul bir oranda 1 Ağustos 2024 Perşembe günü itibarıyla tam bilet 21 TL, öğrenci bileti 10,50 TL, öğrenci abonmanı ise aylık sınırsız 300 TL olarak belirlenmiştir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri