Biden'dan Şok Karar: 2024 Seçimlerinden Çekildi!

ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım 2024'te yapılacak başkanlık seçimlerinden adaylıktan çekildiğini açıkladı. Biden, görev süresinin kalanında başkanlık görevlerine odaklanacağını belirtti.

Joe Biden Adaylıktan Çekildi: ABD Başkanlık Yarışı Yeniden Şekillendi

Biden'ın Adaylıktan Çekilme Kararı

ABD Başkanı Joe Biden, 2024 başkanlık seçimlerinden adaylıktan çekildiğini duyurdu. Görev süresinin geri kalanında başkanlık görevlerine odaklanacağını belirten Biden, açıklamasında "Yeniden aday olma niyetim vardı, ancak partimin ve ülkenin çıkarları için adaylıktan çekilmenin doğru olduğunu düşünüyorum" dedi. Biden’ın bu kararı, yaşlılığı gerekçesiyle rakibi Donald Trump karşısında yaşadığı puan kayıplarının ardından geldi.

Ekonomik Başarılar ve Sağlık Reformları

Biden, Amerikan ekonomisinin son üç buçuk yılda büyük ilerlemeler kaydettiğini belirtti. “Bugün Amerika, dünyanın en güçlü ekonomisine sahip. Ülkemizi yeniden inşa etmek, yaşlılar için ilaç fiyatlarını düşürmek ve daha fazla Amerikalıya uygun sağlık hizmeti sunmak için tarihi yatırımlar yaptık” ifadelerini kullandı. Milyonlarca gaziye kritik sağlık hizmetleri sunduklarını ve 30 yılın ardından ilk silah güvenliği yasasını geçirdiklerini vurguladı. Yüksek Mahkeme'ye ilk Afrika kökenli Amerikalı kadın yargıcı atadıklarını da ekledi.

İttifakların Yeniden Canlandırılması

Biden, seçmenlerine seslenerek, “Bu başarıların hiçbiri sizler olmadan gerçekleşemezdi. Birlikte, yüzyılda bir görülen pandemiyi ve Büyük Buhran'dan bu yana en kötü ekonomik krizi atlattık. Demokrasimizi koruduk ve güçlendirdik. Dünyadaki ittifaklarımızı yeniden canlandırdık” dedi.

Gelecek Planları ve Teşekkür

Başkanlık görevinin hayatının en büyük onuru olduğunu belirten Biden, “Yeniden aday olma niyetim vardı, ancak partimin ve ülkenin en iyi çıkarları için adaylıktan çekilmenin doğru olduğunu düşünüyorum. Görev süresinin kalanına odaklanarak, görevimi yerine getirmeye devam edeceğim” dedi. Seçmenlerine ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e teşekkürlerini ileten Biden, “Beni yeniden seçmeniz için çok çalıştığınız için derin şükranlarımı sunarım. Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e bu çalışmalarda olağanüstü bir ortak olduğu için teşekkür ederim. Amerikan halkına, bana duyduğunuz güven ve inanç için içten teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

Biden, Amerika'nın birlikte olduğunda üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey olmadığını vurgulayarak, “Birlikte hareket ettiğimizde, başaramayacağımız hiçbir şey yok. Sadece Birleşik Devletler olduğumuzu unutmamamız gerekiyor” dedi. Biden’ın bu hafta içinde ulusa seslenerek kararının detaylarını açıklaması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri