İmamoğlu Duyurdu! Emeklilere 9 Bin TL Kira Desteği ve %65 Yenileme Desteği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, riskli yapılarda oturan dar gelirli emeklilere %65 yenileme desteği ve 9 bin TL kira yardımı sağlayacak. İBB Meclisi'nin aldığı kararlar ve destek süreci hakkında detaylar.

Emeklilere Büyük Müjde! İBB'den 9 Bin TL Kira Desteği

İBB'den Riskli Yapılarda Oturan Emeklilere Destek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), riskli yapılarda oturan dar gelirli emeklilere büyük bir müjde verdi. İBB, bu yapıların yenileme maliyetinin %65'ini karşılayacak ve ekstra 9 bin TL kira yardımında bulunacak.

Kentsel Dönüşüm İçin Önemli Adım

Geçtiğimiz hafta İBB Meclisi, kentsel dönüşüm ve riskli yapıların yeniden yapımına destek sağlanması konusunda önemli kararlar aldı. Bu kararlarla, İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmalarına destek olacak çeşitli mali yardımların sağlanması kabul edildi.

Destek Oranları ve Hak Sahipleri

Mali destek oranları, hak sahiplerinin gelir durumuna göre belirlenecek. Dar gelirliler ve emekliler, en yüksek destek oranından faydalanacak. Hane içi toplam geliri 2 asgari ücretin altında olanlara %60, bu kişiler emekliyse %65, hane içi toplam geliri 3 asgari ücretin altında olanlara %40, aynı durumdaki emeklilere %45 oranında destek sağlanacak. İlk etapta 'İstanbul Yenileniyor’a başvuran ve uzlaşma sağlanan toplam 25 bin hane için yaklaşık 5 milyar TL destek sağlanacak.

Destek Süreci Nasıl İşleyecek?

Mali destek süreci 7 aşamadan oluşacak. Bu aşamalar şunlardır:

  1. Kiptaş’ın ön sözleşme yapması
  2. Başvuruların Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne iletilmesi
  3. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hane içi gelir tespiti
  4. Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından mülkiyet tespitleri
  5. Mali destekten faydalanacak hak sahiplerinin bilgilendirilmesi
  6. Kiptaş’ın inşaat ilerleme seviyelerini İstanbul Şehircilik Atölyesi Şube Müdürlüğü (İŞAT) ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne bildirmesi
  7. İŞAT onayından sonra Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nce ödeme emirlerinin düzenlenmesi

Emeklilere 9 Bin TL Kira Yardımı

Yüksek risk grubuna dahil oldukları tespit edilen E sınıfı binaların tahliye, yıkım ve yenileme süreçlerine ivme kazandırmak amacıyla, bu binalarda oturan emeklilere 9.000 TL, diğer hak sahiplerine 7.000 TL kira yardımı yapılacak. Acil dönüştürülmesi gereken 6.920 bina ve toplam 62.000 bağımsız birimdeki yaklaşık 80 bin kiracıya bu destek verilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri