SGK'dan Emeklilere Dijital Kimlik Kartı: Hangi Emekliler Yararlanabilecek ve Nasıl Alınır?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilere yönelik avantajlar ve indirimler sunan 'emekliler.gov.tr' internet sitesini erişime açtı ve 'Emekli Dijital Kimlik Kartı'nı tanıttı. Detaylar ve nasıl alınacağı hakkında bilgi edinin.

SGK'dan Emeklilere Dijital Kimlik Kartı: Hangi Emekliler Yararlanabilecek?

Emekliler İçin Dijital Kimlik Kartı: Nasıl Alınır ve Kimler Yararlanabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilere yönelik yeni hizmetlerin duyurulması için oluşturulan "emekliler.gov.tr" internet sitesini erişime açtı. Bu site üzerinden emeklilere yönelik çeşitli avantajlar ve indirimler hakkında bilgilendirme yapılacak.

SGK'nin "emekliler.gov.tr" İnternet Sitesi Erişime Açıldı

SGK, emeklilere avantaj ve indirimler sunan 'emekliler.gov.tr' internet sitesini kullanıma sundu ve 'Emekli Dijital Kimlik Kartı'nı tanıttı. Bu site, emeklilere yönelik hizmetler ve indirimler hakkında detaylı bilgiler sunuyor.

Emekli Dijital Kimlik Kartı Nedir?

Hükümet, emeklilere söz verdiği seyyanen zammı henüz gerçekleştirmemişken, günlük hayatta pek fazla karşılık bulmayan 'Emekli Dijital Kimlik Kartı'nı kullanıma sundu. Bu kart, emeklilere özel avantajlar ve indirimler sağlıyor.

Hangi Emekliler Yararlanabilir?

SGK'nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, "Türkiye Yüzyılı emektarlarımızın 'Emekli Dijital Kimlik Kartı' hazır. Emeklilerimize özel yapılan indirimler ve birçok fırsata 'http://emekliler.gov.tr' adresi üzerinden erişebilirsiniz." Ancak bu kart, yalnızca 65 yaş ve üzeri emeklilere verilecek. 65 yaş altındaki emekliler için indirim ve avantajlar geçerli olmayacak.

Dijital Kart Nasıl Alınır?

SGK'nin paylaşımında, 'emekliler.gov.tr' internet sitesi üzerinden 'dijital kimlik kartı'nın nasıl oluşturulacağına dair bir video da yer aldı. Buna göre, emekliler dijital kimlik kartını oluşturduktan sonra PDF çıktısını alarak, üzerindeki QR kod ile kendilerine özel indirimlerden faydalanabilecekler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri