Türkiye, UEFA Ülke Puanı Sıralamasında 10. Sıraya Geriledi

Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında 10. sıraya geriledi. Türk takımlarının Avrupa kupalarındaki performansı ve son durum hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

Avrupa Sahnesinde Heyecanlı Mücadele: Türkiye, Çekya'nın Gerisinde Onuncu Sırada Yerleşti

Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında zorlu mücadeleler sonrası 10. sıraya geriledi. 23 Ağustos 2024'teki güncellenmiş puan tablosuna göre, Türk takımları Avrupa kupalarındaki performanslarıyla Çek Cumhuriyeti'nin gerisinde kaldı. UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde alınan üç beraberlik, ülke puanımızın düşmesine neden oldu.

Türk Takımları Avrupa'da Zorlu Sınavlar Veriyor

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Beşiktaş, İsviçre temsilcisi Lugano ile 3-3 berabere kalırken, Trabzonspor ve Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde St. Gallen ve St. Patrick's ile golsüz eşitlikle sahadan ayrıldı. Galatasaray ise UEFA Şampiyonlar Ligi play-off ilk maçında Young Boys'a 3-2 yenilerek zorlu bir duruma düştü. Fenerbahçe ise Avrupa macerasına UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Çek Cumhuriyeti Türkiye'nin Önünde

Çek Cumhuriyeti temsilcisi Mlada Boleslav, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde aldığı beraberlikle puanını yükselterek Türkiye'nin önüne geçti. Türkiye, 35.600 puanla 10. sırada yer alırken, Çekya 36.850 puanla 9. sırada bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri