Uzman Görüşü: 2025 Asgari Ücret Artış Oranı Ne Olacak?

2025 yılında asgari ücrette ne kadar artış olacağı merak ediliyor. Ekonomistlerin tahminlerine göre, asgari ücrete minimum yüzde 40, maksimum yüzde 50 zam yapılabilir. Detaylar için tıklayın.

2025 Asgari Ücrette Yüksek Artış Beklentisi: Uzman Görüşleri

Enflasyon Beklentileri ve Asgari Ücret Tahmini

2025 yılına yaklaşırken, asgari ücrette yapılacak zam oranı kamuoyunun en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Ekonomist Muhammet Bayram, enflasyon beklentilerine dayanarak asgari ücrette minimum yüzde 40, refah payıyla birlikte ise yüzde 50'ye varan bir artış öngörüyor.

2024 yılbaşında yapılan yüzde 49'luk zamla birlikte net asgari ücret 17 bin 2 TL'ye yükselmişti. Ancak Temmuz ayında bir ara zam yapılmaması, gözleri 2025 yılı başında yapılacak olan zamma çevirdi.

Ekonomist Muhammet Bayram’ın Açıklamaları

Ekonomist Muhammet Bayram, asgari ücretin yıl sonunda yüksek bir zamla güncellenebileceğini belirterek, şunları söyledi:

"Asgari ücrete bu yıl ortasında yeni bir zam yapılmadı. Asgari ücretlinin beklentisi ise sene sonu itibarıyla yüksek bir zam yapılmasıdır. Ancak enflasyonla mücadele kapsamında asgari ücrete yapılacak zam oransal ve sınırlı olacaktır."

Bayram, Merkez Bankası’nın enflasyon tahminlerine atıfta bulunarak, yıl sonu itibarıyla yüzde 40 civarında bir enflasyon beklediğini ifade etti. Bu durumda, asgari ücrete minimum yüzde 40, refah payı ile birlikte ise yüzde 50'ye varan bir zam yapılabileceğini belirtti.

Asgari Ücret 2025’te Ne Kadar Olacak?

Asgari ücretin 2025 yılında 25 bin TL seviyelerine çıkabileceği tahmin ediliyor. Bayram, büyükşehirlerde zaten asgari ücret seviyesinin 20 bin TL'lere yaklaştığını ve bu trendin devam edebileceğini vurguladı. Ekonomistlerin genel beklentisi, 2025 yılında yapılacak olan zamla birlikte asgari ücretin 25 bin TL'yi bulabileceği yönünde.

Bu zam oranları, enflasyonla mücadele politikalarının da önemli bir parçası olacak gibi görünüyor. Enflasyonun kontrol altına alınması ve asgari ücretin enflasyona paralel olarak artırılması, 2025 yılının ekonomik gündeminde önemli bir yer tutacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri