Kuzey Kore'nin Ödenmeyen Volvo Siparişi: İsveç'in Yıllardır Süren Alacak Mücadelesi

1970'lerde Kuzey Kore, İsveç'ten 1000 Volvo otomobil sipariş etti ancak ödeme yapmadı. İsveç'in her yıl yaptığı alacak hatırlatmalarıyla ilgili detayları keşfedin.

ATV’nin vazgeçilmez yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster? 21 Temmuz Pazar yeni bölümü ile ekranlarda izleyicileri ile buluştu. Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumu ile yayınlanan yarışmada yarışmacıya sorulan sorunun cevabı merak konusu oluyor.

Soru: 1970'lerde İsveç'ten 1000 otomobil sipariş edip teslimattan sonra ödeme yapmayan, İsveç'in her yıl, yılda iki kere intarda bulunduğu ülke hangisidir

A- Kuzey Kore
B- Kolombiya
C- Norveç
D- Meksika

Doğru Cevap: A- Kuzey Kore

İsveç'ten Otomobil Siparişi ve Ödeme Yapmayan Ülke

1970'lerdeki İlginç Sipariş

1970'lerde, bir ülke İsveç'ten 1000 adet otomobil siparişi vermiş ve teslimattan sonra ödeme yapmamıştır. Bu olay, İsveç'in her yıl, yılda iki kere alacaklarını tahsil etmek için o ülkeye intarda bulunmasına sebep olmuştur. Peki, bu ülke hangisidir?

Kuzey Kore'nin Ödeme Yapmayan Siparişi

Bu ülke, Kuzey Kore'dir. Kuzey Kore, 1970'lerde İsveç'ten 1000 adet Volvo otomobil sipariş etmiş, ancak teslimattan sonra ödemeyi gerçekleştirmemiştir. Bu olaydan sonra, İsveç her yıl iki kez Kuzey Kore'ye borçlarını ödemeleri konusunda hatırlatma yapmaktadır.

İsveç'in Alacak Mücadelesi

İsveç'in Kuzey Kore'den olan bu alacağını tahsil etme mücadelesi yıllardır sürmekte olup, Volvo otomobillerin borcu hala ödenmemiştir. Bu durum, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerde ilginç bir anekdot olarak tarihe geçmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

ÖDEV & BİLGİ Haberleri