Lima Sendromuna Adını Veren Olay ve Kökeni

Lima sendromu, rehin alanların rehin tuttukları kişilere karşı duygusal bağ kurmalarını ifade eder. 1996'da Peru'nun başkenti Lima'da yaşanan olay, bu sendroma adını vermiştir. Detaylar için tıklayın.

ATV’nin vazgeçilmez yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster? 11 Ağustos Pazar yeni bölümü ile ekranlarda izleyicileri ile buluştu. Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumu ile yayınlanan yarışmada yarışmacıya sorulan Lima sendromu'na adını veren olay Peru'da hangi ülkenin büyükelçisinin resmi konutunda yapılmıştır? sorunun cevabı merak konusu oluyor.

Soru: Stockholm sendromunun tersi olan rehin alanların rehinlere fazlaca bağlanmasını ifade eden Lima sendromuna adını veren olay Peru'da hangi ülkenin büyükelçisinin resmi konutunda yapılmıştır?

A- ABD
B- Rusya
C- İsveç
D- Japonya

Doğru Cevap: D- Japonya

Lima Sendromuna Adını Veren Olay ve Kökeni

Lima sendromu, rehin alınanların rehin alanlara duygusal bağ kurmalarını ifade eden Stockholm sendromunun tam tersi bir durumu ifade eder. Bu sendromda, rehin alanlar rehin tuttukları kişilere karşı beklenmedik bir duygusal bağ ve sempati geliştirir. Lima sendromuna adını veren olay, Peru'nun başkenti Lima'da meydana gelmiştir.

Lima Sendromuna Adını Veren Olayın Detayları

1996 yılında Peru'nun başkenti Lima'da, Tupac Amaru Devrimci Hareketi tarafından Japon büyükelçiliğinin konuk evinde düzenlenen bir rehine krizi sırasında yaşanmıştır. Olay sırasında, gerillalar ve rehineler arasında beklenmedik bir yakınlaşma olmuş, rehin alanlar rehinelerle güçlü bir empati kurmaya başlamıştır. Bu durum, rehinelerin serbest bırakılmasına yardımcı olacak kararları alınmasında etkili olmuştur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

ÖDEV & BİLGİ Haberleri