2024 EUS ve STS Eczacılık Sınavı: Sınava Giriş Belgeleri Erişime Açıldı

2024 EUS ve STS Eczacılık Sınavları için sınava giriş belgeleri erişime açıldı. Adaylar, sınav yer bilgilerine 03 Ekim 2024'ten itibaren ÖSYM'nin resmi sitesinden ulaşabilir. Sınavda dikkat edilmesi gereken kurallar ve detaylar için bilgileri okuyun.

2024-EUS ve 2024-STS Eczacılık Sınavı: Sınava Giriş Belgeleri Erişime Açıldı

2024 Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-EUS) ve 2024 Eczacılık Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2024-STS Eczacılık) sınavlarına katılacak adayların sınava girecekleri yerlerin bilgileri erişime açıldı. Adaylar, 03 Ekim 2024 saat 14.00'ten itibaren sınava giriş belgelerine ÖSYM'nin resmi internet adresi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabilirler.

Sınav Günü İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sınav tarihi: 13 Ekim 2024
Sınav saati: Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

  • Sınava Giriş Belgesi: Adayların sınav günü yanında sınava giriş belgelerini (üzerinde fotoğraf olan) bulundurmaları zorunludur. Bu belge, siyah-beyaz ya da renkli çıktı olabilir. Ancak, üzerinde ÖSYM'nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir işaret, yazı veya resim bulunmamalıdır.

  • Kimlik Belgesi: Sınava girecek adaylar, sınava giriş belgelerinin yanı sıra nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı veya süresi geçerli pasaportlarını da yanlarında bulundurmalıdır. Sürücü belgesi gibi kimlikler sınavda geçerli sayılmamaktadır.

Sınav Hazırlığı

Adayların sınav sabahı binaya erken gelmeleri, metal aksesuar içermeyen sade kıyafetler giymeleri ve sınav binasına çanta veya benzeri eşyalar getirmemeleri önerilmektedir. Sınava şeffaf pet şişe su ile gelmelerine izin verilmektedir.

Sınava Giriş Kuralları

Sınav binalarında kurşun kalem, silgi, kalemtıraş gibi temel ihtiyaçlar ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Bu nedenle adayların yanlarında sınav için ek araç gereç getirmemeleri gerekmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SINAV Haberleri