2024 LGS 3. Nakil Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

LGS 3. nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? 14 Ağustos'a kadar süren başvuruların sonuçları 16 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacak. Yatılılık başvuruları ise 19-23 Ağustos'ta yapılacak. Detaylar için tıklayın!

LGS 3. Nakil Süreci: Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında, herhangi bir okula yerleşemeyen veya mevcut okulunu değiştirmek isteyen öğrenciler için üçüncü nakil süreci devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülen bu süreçte, ilk iki nakilde istedikleri okula yerleşemeyen öğrenciler için yeni bir fırsat sunuluyor. 3. nakil başvuruları 14 Ağustos'a kadar sürecek.

Başvurular ve Değerlendirme Süreci

6 Ağustos’ta başlayan 3. nakil dönemi, öğrencilerin boş kontenjanlara başvurmalarına olanak tanıyor. Başvurular, 14 Ağustos’a kadar il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından değerlendirilecek. Bu dönemde, herhangi bir okula yerleşememiş öğrenciler için yeni yerleştirme şansları sunulacak.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

3. nakil sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, öğrenciler hangi okula yerleştirildiklerini öğrenebilecekler. Bu sonuçlar, 16 Ağustos 2024 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilecek. Bu tarihte LGS yerleştirme süreci de resmen tamamlanmış olacak.

Yatılılık Başvuruları İçin Süreç

Ayrıca, okul ve kurumlara yapılacak yatılılık başvuruları 19-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yatılılık yerleştirme sonuçları ise 26 Ağustos’ta açıklanacak.

Öğrenciler ve veliler, LGS nakil sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi veya e-Devlet sistemi üzerinden öğrenebilecekler. Bu süreç, yerleşme işlemlerinin ardından yeni öğretim yılı için öğrencilere son bir fırsat sunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SINAV Haberleri