2024 PMYO Giriş Sınavı Aday Belirleme Ön Başvuru Sonuçları Açıklandı

2024 Yılı PMYO Giriş Sınavı aday belirleme ön başvuru sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçlarını e-Devlet şifreleri ile www.pa.edu.tr adresinden öğrenebilir. Detaylar ve sınav başvuru ücret bilgileri için tıklayınız.

2024 Yılı PMYO Giriş Sınavı Aday Belirleme Ön Başvuru Sonuçları Açıklanmıştır

2024 Yılı PMYO Giriş Sınavı Aday Belirleme Ön Başvuruları 23 - 29 Temmuz 2024 tarihleri arasında tamamlanmıştır. Bu süreçte 223 şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları kapsamında olmak üzere toplamda 28.963 erkek ve 15.391 kadın olmak üzere 44.354 aday başvuruda bulunmuştur.

Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliği’nin 7’nci maddesinin 3’üncü fıkrasında yer alan hükme göre, 20.000 erkek ile 5.001 kadın aday olmak üzere toplam 25.001 aday sınav aşamalarına katılmaya hak kazanmıştır. Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları belirlenen kontenjana dahil değildir.

Sınav aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar, sonuçlarını e-Devlet şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden öğrenebileceklerdir. Bu adaylar, 1.050,00 TL olan sınav başvuru ücretini 01 Ağustos 2024 Perşembe günü saat 09.00’dan 07 Ağustos 2024 Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü’nün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “2024 Yılı PMYO Giriş Sınavı” isimli hesabına yatırmalıdırlar.

Başvuru ücreti sadece Halkbank şubelerinden, Halkbank ATM’lerinden ve Halkbank internet bankacılığından yatırılabilecektir. Diğer bankaların şubelerinden, internet bankacılığı ve ATM’lerinden başvuru ücreti yatırma işlemi yapılamayacaktır.

  • Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları sınav ücreti yatırmayacaktır.
  • İnternet üzerinden aday belirleme ön başvurusunda bulunan adaylardan sadece sınav aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar sınav ücreti yatıracaktır.
  • Başvuru yapmayan ve sınav aşamalarına katılmaya hak kazanmadığı halde başvuru ücreti yatıran adayların ücretleri geri ödenmeyecektir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SINAV Haberleri