2024 TUS 1. Dönem Uzmanlık Dalı Değişikliği Tercih Kılavuzu Yayınlandı

2024 TUS 1. Dönem sonuçlarına göre uzmanlık dalı değişikliği yapmak isteyen adaylar için tercih süreci 14-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Detaylar ve tercih kılavuzu için tıklayın.

2024 TUS Uzmanlık Dalı Değişikliği Tercih Süreci Başladı

2024 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nın (2024-TUS 1. Dönem) ardından, uzmanlık dalını değiştirmek isteyen adaylar için tercih süreci başlıyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, adaylar 14-18 Ağustos 2024 tarihleri arasında tercihlerini yapabilecekler. Tercih işlemleri, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak gerçekleştirilecek.

Bu süreçte adayların, ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve belirtilen kurallara uymaları büyük önem taşıyor. Tercih süreci, 18 Ağustos 2024 saat 23.59'da sona erecek ve tercih ücretinin ödenmesi için son tarih 19 Ağustos 2024 olarak belirlendi. Adayların tercihlerini yapmadan önce yerleştirme ücretini süresi içinde ödemeleri gerekmektedir. Aksi takdirde tercihleri geçersiz sayılacak.

Ayrıca, tercih sürecinde başarılı olan adaylar, yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından yeni uzmanlık dallarına geçiş yapabilecekler. Ancak, adayların yeni eğitim programına yerleşebilmeleri için ilgili kurumların belirlediği koşulları karşılamaları gerektiği unutulmamalıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SINAV Haberleri