2024 YKS Ek Yerleştirme Tarihleri Ne Zaman? Boş Kalan Kontenjanlar İçin Yeni Fırsat!

2024 YKS sonuçlarına göre üniversite genel yerleştirme işlemleri tamamlanmak üzere. Boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme yapılacak. Meslek yüksek okullarında doluluk yüzde 100'e ulaşırken, ek yerleştirme detayları hakkında bilgi edinin.

2024 YKS sonuçlarına göre üniversitelerde doluluk oranları yüksek seyrederken, boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme süreci başlıyor. Meslek yüksek okullarında doluluk yüzde 100'e ulaşırken, yapay zeka ve bilişim temelli yeni programlara olan yoğun ilgi dikkat çekiyor. Ek yerleştirme süreci, yerleşemeyen adaylar için yeni bir fırsat sunacak.

2024 YKS: Boş Kalan Kontenjanlar İçin Ek Yerleştirme Yapılacak

2024 YKS sonuçlarına göre üniversite genel yerleştirme ve kayıt işlemleri yarın sona erecek. Mazeretli kayıt başvuruları ise 26 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında yapılabilecek.

Ek Yerleştirme Süreci Başlıyor

Genel yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme yapılacak. 2024 YKS sonuçlarına göre herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar, ek yerleştirme için başvurabilecek. Ek yerleştirme başvuru tarihleri ise daha sonra açıklanacak.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, herhangi bir programa yerleşemeyen adayların ek yerleştirme sürecini yakından takip etmeleri gerektiğini belirtti. Özvar, kalan az sayıdaki boş kontenjanın yerleşemeyen adaylar için yeni bir fırsat sunduğunu ifade ederek, “Ek tercih süreci, yerleşemeyen adaylar için ikinci bir fırsat olacak. Adaylarımızın bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyorum.” dedi.

Meslek Yüksek Okullarında Puanlar Yükseldi

2024 YKS yerleştirme sonuçlarına göre meslek yüksek okullarında puanlar yükseldi ve doluluk oranı yüzde 100 oldu. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, “Bilhassa Organize Sanayi Bölgelerinde bulunan meslek yüksek okullarının programlarından mezun olanların hızla istihdam edilmesi, bu programlara olan talebi artırdı ve doluluk oranlarını yükseltti.” açıklamasını yaptı.

Ön lisans pilotaj programı 536.7 gibi rekor bir puanla öğrenci alırken, siber güvenlik programına 525 puanla yerleştirme yapıldı. Özellikle istihdam odaklı programlar, yüksek puanlarla öğrenci aldı ve yüzde 100 doluluk oranlarına ulaştı.

Yapay Zeka ve Bilişim Temelli Programlara Yoğun İlgi

Bu yıl ilk kez açılan yapay zeka ve büyük veri gibi stratejik alanlarda açılan 73 yeni programda doluluk oranı yüzde 100 oldu. Devlet üniversitelerinde yeni açılan bu programlardaki toplam 2.225 kontenjanın tamamı ek tercihlere gerek kalmadan doldu.

Yeni açılan ön lisans programları arasında Yapay Zekâ Operatörlüğü, Büyük Veri Analistliği, Otonom Sistemler Teknikerliği, Dijital Dönüşüm Elektroniği, Robotik ve Yapay Zeka gibi alanlar bulunuyor.

Mazeretli Kayıt İşlemleri

Üniversite genel yerleştirme ve kayıt işlemleri yarın sona ererken, mazeretli kayıt başvuruları 26 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde alınacak. Mazeretli kayıtlar, 2 Eylül 2024 Pazartesi günü mesai bitimine kadar tamamlanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SINAV Haberleri