2024 YKS Tercih Sonuçları Açıklandı

2024-YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar, 13 Ağustos'tan itibaren ÖSYM’nin internet sitesinden sonuçlarını öğrenebilir. Üniversite kayıtları 19-23 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

2024-YKS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı: Adaylar İçin Yeni Bir Dönem Başlıyor

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) sonuçlarına göre, adayların heyecanla beklediği yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemleri tamamlandı. 13 Ağustos 2024 itibarıyla, adaylar T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM’nin resmi internet sitesi sonuc.osym.gov.tr adresinden yerleştirme sonuçlarına erişebilecekler.

Bu yıl da yerleştirme sonuç belgeleri basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Sonuçlara yalnızca dijital ortamdan ulaşılabilecek.

Üniversite Kayıtları İçin Hazırlık Zamanı

2024-YKS sonuçlarına göre bir programa yerleşen adaylar, 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında üniversite kayıtlarını gerçekleştirebilecekler. Elektronik kayıt seçeneğini tercih edenler ise 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında işlemlerini tamamlayabilecek. Kayıt işlemleri için adayların, yerleştirildikleri üniversitelere belirtilen tarihlerde ve gerekli belgelerle başvurmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yapan adaylar ise üniversitelerinin duyurularını takip ederek işlemlerini sürdürecekler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SINAV Haberleri