2024-YÖKDİL/2 Sınava Giriş Belgeleri Erişime Açıldı

2024-YÖKDİL/2 sınavına girecek adaylar için sınava giriş belgeleri erişime açıldı. 11 Ağustos 2024'te yapılacak sınav için gerekli bilgiler ve sınav kuralları hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

2024-YÖKDİL/2: Sınava Giriş Belgeleri Erişime Açıldı

11 Ağustos 2024 tarihinde yapılacak olan 2024 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'na (2024-YÖKDİL/2) başvuran adayların sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren ÖSYM’nin resmi internet sitesinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle edinebilirler.

Sınavla İlgili Önemli Bilgiler

  • Sınav Tarihi: 11 Ağustos 2024
  • Sınav Saati: Saat 10.00’dan sonra sınav binalarına giriş yapılmayacak.
  • Sınava Giriş Belgesi: Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ve adayın fotoğrafı bulunmalıdır. Adaylar, belgelerini renkli ya da siyah-beyaz çıktı alarak sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadırlar.
  • Kimlik Belgeleri: Sınava girebilmek için Sınava Giriş Belgesi dışında, fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgeleri de gereklidir. Geçerli kimlik belgeleri arasında Nüfus cüzdanı, T.C. Kimlik Kartı, süresi geçerli pasaport, KKTC Kimlik Kartı, Pembe/Mavi Kartlar bulunmaktadır. Sürücü belgesi ve meslek kimlik kartları kabul edilmeyecektir.

Sınav Kuralları

  • Bina Girişi: Çanta ve benzeri eşyalar sınav binalarına getirilmemelidir. Adaylar, sınavdan en az 1 saat önce sınav binası önünde hazır bulunmalıdır.
  • Malzemeler: Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete ÖSYM tarafından temin edilecektir. Sınava sadece şeffaf pet şişe içerisinde su getirilebilir.
  • Kimlik Tespiti: Sınav görevlileri, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemekte güçlük çekerse adayın sınavı geçersiz sayılabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SINAV Haberleri