BİLSEM 2024-2025 Öğrenci Değerlendirme Sonuçları Açıklandı

2024-2025 eğitim öğretim yılı için BİLSEM öğrenci değerlendirme sonuçları yayınlandı. Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarındaki taban puanlar ve kayıt tarihleri ile itiraz süreçleri hakkında detaylı bilgileri öğrenin.

Bilim ve Sanat Merkezleri İçin 2024-2025 Öğrenci Değerlendirme Sonuçları Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılında Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) eğitim alacak öğrencilerin değerlendirme sonuçlarını duyurdu. Bu yıl, genel zihinsel yetenek alanında taban puanın 130, resim yetenek alanında 80, müzik yetenek alanında ise 70 olarak belirlendiği açıklandı.

Sonuçlar için tıklayınız

Kayıt ve İtiraz İşlemleri

BİLSEM'e kayıt olacak öğrenciler, 12-29 Ağustos tarihleri arasında bağlı bulundukları il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerinde kayıtlarını gerçekleştirebilecek. Öte yandan, veliler değerlendirme sonuçlarına itirazlarını, 12-16 Ağustos tarihleri arasında https://eitiraz.meb.gov.tr adresinde yer alan e-İtiraz Modülü üzerinden yapabilecek.

MEB, BİLSEM'lerin yetenekli öğrencileri farklı alanlarda geliştirmek amacıyla önemli bir role sahip olduğunu ve bu merkezlerde sunulan eğitimin, öğrencilerin potansiyellerini maksimize etmeye yönelik olduğunu vurguladı. Ebeveynler ve öğrenciler, MEB'in resmi web sitesinden detaylı bilgilere ulaşabilirler.

BİLSEM Nedir?

BİLSEM, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri'nin kısaltmasıdır. Bu merkezler, ilkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerini fark etmelerini ve kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla kurulmuştur. BİLSEM, öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmadan özel yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olan programlar sunar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SINAV Haberleri