Dijital ve Yapay Zekâ Programları Yüzde 100 Doluluk Oranı Yakaladı

260. Üniversitelerarası Kurul Toplantısında Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, 6 Şubat Depremlerinden etkilenen üniversitelerdeki öğrencilere özel ihtimam gösterilmesi çağrısında bulundu. Dijital ve yapay zekâ temelli yeni programlar yüzde 100 doldu

260. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar'dan Deprem Bölgesindeki Öğrencilere Özel İhtimam Çağrısı

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, 260. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada 6 Şubat Depremlerinden etkilenen illerdeki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere özel bir özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Özvar, üniversite yönetimlerinden, öğrencilerin ikamet ve diğer sorunlarıyla yakından ilgilenmelerini istedi.

Dijital ve Yapay Zekâ Temelli Programlara Büyük İlgi

2024-2025 eğitim öğretim yılında açılan dijital ve yapay zekâ temelli 73 yeni ön lisans ve lisans programının öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirten Özvar, bu programların yüzde yüz doluluk oranına ulaştığını ifade etti. Üniversite yönetimlerinden, bu programların kalite standartlarına dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

Türkiye Yükseköğretiminin Bologna Süreci Başarısı

2024 Bologna Süreci Uygulama Raporu Türkiye Karnesi'nde, Türkiye'nin yükseköğretim alanındaki başarılı performansına dikkat çeken Özvar, yükseköğretim sisteminin Avrupa Yükseköğretim Alanı içindeki konumunu daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi Modeli Uluslararasılaşacak

Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'ne Azerbaycan'daki başarılı öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini belirtti. Bu modelin, başta Türk Dünyası Yükseköğretim Alanı’nda yer alan ülkeler olmak üzere, farklı coğrafyalarda da hayata geçirilmesi planlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SINAV Haberleri