KPSS-2024/1 Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Yerleştirme İçin Tercih Süreci Başladı

KPSS-2024/1 tercih kılavuzu yayımlandı. Lisans, önlisans ve lise mezunları için kadro ve pozisyonlar açıldı. Tercih işlemleri 11-18 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

KPSS-2024/1: Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Yerleştirme İçin Tercih Süreci Başladı

KPSS-2024/1 Tercih Kılavuzu Yayımlandı

ÖSYM, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak için adaylardan tercih alacağını duyurdu. Bu yerleştirmeler, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümlerine göre yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2024/1 Tercih Kılavuzu’na ÖSYM’nin internet sitesinden erişebilirler.

Tercih Süreci ve Tarihleri

Adaylar tercihlerini, 11-18 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapabilecektir. Tercih işlemleri 11 Temmuz 2024 tarihinde saat 11.00’de başlayacak ve 18 Temmuz 2024 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir. Adaylar tercih işlemlerini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanarak bireysel olarak yapabileceklerdir.

KPSS-2024/1 TERCİH KILAVUZU

Tercih Kılavuzu ve Detaylar

Tercih işlemleri, KPSS-2024/1 Tercih Kılavuzu kurallarına göre yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Kılavuzda yer alan bilgiler doğrultusunda, lisans mezunu 1046, önlisans mezunu 615, lise mezunu 155 personel alınacaktır.

KPSS-2024/1 Kadro ve Pozisyonları

Lisans Mezunları İçin Kadro ve Pozisyonlar, Lisans mezunları için toplam 1046 kadro bulunmaktadır. Bu kadrolar, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında farklı pozisyonlarda görev almak üzere açılmıştır.

Önlisans Mezunları İçin Kadro ve Pozisyonlar, Önlisans mezunları için toplam 615 kadro açılmıştır. Bu kadrolar, kamu kurum ve kuruluşlarında farklı pozisyonlarda görevlendirilmek üzere belirlenmiştir.

Lise Mezunları İçin Kadro ve Pozisyonlar, Lise mezunları için ise toplam 155 kadro bulunmaktadır. Bu kadrolar, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında görev almak üzere adayların tercihine sunulmuştur.

KPSS-2024/1 Tercih İşlemleri Nasıl Yapılacak?

Adaylar, KPSS-2024/1 Tercih Kılavuzu’nu dikkatlice inceleyerek tercih işlemlerini gerçekleştirebilirler. Tercih işlemleri sırasında adayların kılavuzda yer alan kurallara uygun şekilde hareket etmeleri önemlidir. Tercih işlemleri sırasında adayların dikkat etmesi gereken bazı noktalar şunlardır:

  • Tercih işlemleri, belirtilen tarihler arasında yapılmalıdır.
  • Tercihler, ÖSYM’nin resmi internet sitesinden yapılacaktır.
  • Adayların T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile sisteme giriş yapmaları gerekmektedir.
  • Tercih kılavuzunda yer alan kurallara dikkat edilmelidir.

ÖSYM’den Adaylara Uyarılar

ÖSYM, adaylara tercih işlemleri sırasında dikkat etmeleri gereken konular hakkında uyarılarda bulundu. Adayların tercih işlemleri sırasında dikkat etmeleri gereken bazı önemli noktalar şunlardır:

  • Tercih süresi sona erdikten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
  • Adayların tercih işlemlerini yaparken dikkatli olmaları ve tercih kılavuzunu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.
  • Tercih işlemleri sırasında yapılan hatalardan adaylar sorumlu olacaktır.

KPSS-2024/1 Tercih İşlemlerine Dair Bilgilendirme

KPSS-2024/1 tercih işlemleri ile ilgili daha fazla bilgi almak ve tercih kılavuzuna erişmek için ÖSYM’nin resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Adayların, tercih işlemleri sırasında herhangi bir sorun yaşamamaları için kılavuzu dikkatlice okumaları ve belirtilen tarihlerde işlemlerini gerçekleştirmeleri önemlidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SINAV Haberleri