MEB'den Fransız Okullarına Yönelik Açıklama: Türk Öğrenci Kayıtları Durduruldu

Millî Eğitim Bakanlığı, Charles De Gaule ve Pierre Loti okullarıyla ilgili olarak Türk öğrenci kayıtlarının durdurulduğunu ve okullara yasal statü kazandırılması amacıyla çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Detaylar için tıklayın.

MEB'den Fransız Okullarına Yönelik Açıklama

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye'de yasal statü olmaksızın faaliyet gösteren Fransız okulları Charles De Gaule ve Pierre Loti'ye ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Bakanlık, bu okullarda yeni Türk öğrenci kayıtlarının durdurulduğunu ve bu okullara yasal bir statü kazandırılması için gerekli çalışmaların sürdüğünü belirtti. MEB, aynı zamanda Türk öğrencilerin eğitim haklarının korunması amacıyla, Türk dili, kültürü, edebiyatı, tarihi ve coğrafya derslerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğretmenler tarafından verilmesi için düzenlemeler yapılacağını vurguladı.

MEB, Fransa'da yaşayan Türk öğrencilerin "Türkçe" öğrenimlerini içeren kapsamlı bir eğitim iş birliği anlaşması üzerinde çalışıldığını ve bu anlaşmanın en kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiğini açıkladı. Bu kapsamda, Charles De Gaule ve Pierre Loti okullarıyla yapılan müzakereler sonucunda, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren bu okulların ana sınıfları ve ilkokullarının birinci sınıflarına yeni Türk öğrenci kaydının yapılmayacağı kararlaştırıldı. Ayrıca, mevcut Türk öğrencilerin listesi ve AEFE (Fransız Yurt Dışı Eğitim Ajansı) tarafından desteklenen okulların bilgileri, önümüzdeki ders yılı başlamadan önce MEB’e teslim edilecek.

MEB, bu okullarda yasal statü sağlanıncaya kadar, Bakanlık tarafından görevlendirilecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğretmenlerce Türk dili, Türk kültürü, Türk edebiyatı, Türk tarihi ve coğrafya derslerinin verilmesine karar verdi. Bu sürecin, Bakanlık yetkilileri ve ilgili diğer devlet birimleri tarafından yakından takip edileceği ve denetleneceği belirtildi.

MEB, sürecin iş birliği içinde yürütülmesinden ve yapıcı tutumlarından dolayı ilgili yetkililere teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SINAV Haberleri