MEB'den Yeni Müfredat: Erdem ve Değerler Eğitimi

Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile öğrencilerin tarihî ve kültürel değerleri tanımalarını hedefliyor. Yeni müfredat, erdem ve değerler eğitimi kapsamında mümtaz şahsiyetleri öğrencilere tanıtacak.

Öğrenciler, Tarihin "Mümtaz Şahsiyetleri"ni Tanıyacak

Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat ile öğrencilerin tarihî ve kültürel değerleri daha iyi tanımalarını hedefliyor. Bu model, "erdem-değer-eylem" çerçevesinde şekillenecek ve eğitim aldıkları ilin mümtaz şahsiyetlerini öğrencilerle buluşturacak.

Yeni müfredat, ahlaklı ve erdemli bireyler yetiştirmeyi amaçlayarak millî bir şahsiyet inşasını hedefliyor. Bu kapsamda, yaşadığı bölgede toplum tarafından kabul görmüş ve değerler eğitimi açısından rol model olacak kişilerin tanıtılması amaçlanıyor. Öğrenciler, anlatılar, canlandırmalar ve drama çalışmaları ile Şemsi Sivasi, Şeyh Şabanı Veli, Seyit Onbaşı, Nene Hatun, Mevlana ve Yunus Emre gibi tarihî şahsiyetleri tanıyacak.

Yerel hikâyeler, masallar ve diğer anlatılar aracılığıyla kök değerler öğrencilere aktarılacak. Bu süreçte öğrenciler, kök değerlerle ilgili hikâyeler yazacak ve bu hikâyeleri drama ve canlandırma çalışmaları ile sahneleyecek. Böylece öğrencilerin bu değerleri özümsemesi sağlanacak.

"Mümtaz Şahsiyetler" uygulaması, erdemli insan bilincinin geliştirilmesinde, toplumun kabul gördüğü ahlaki değerlerin aktarılmasında ve kültürel mirasın benimsenmesinde önemli bir rol oynayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SINAV Haberleri