MEB'den YKS Tercih Süreci İçin Ebeveynlere Rehber Kılavuz

Millî Eğitim Bakanlığı, YKS tercih sürecinde ailelere rehberlik etmesi için "Tercih Süreci Ebeveyn Kılavuzu" hazırladı.

MEB'den YKS Tercih Süreci İçin Ebeveynlere Rehber Kılavuz

MEB, YKS Tercih Süreci İçin Ailelere Destek Olacak Kılavuz Hazırladı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sürecinde ailelere rehberlik etmek amacıyla "Tercih Süreci Ebeveyn Kılavuzu" hazırladı. Bu kılavuz, ebeveynlerin çocuklarına destek olabilmeleri için gerekli bilgilerle donatıldı.

Kılavuzda Yer Alan Konu Başlıkları

"Tercih Süreci Ebeveyn Kılavuzu"nda, üniversite tercih süreci ve bölümler hakkında detaylı bilgilere ulaşılabilecek güvenli adresler, burs olanakları, yatay ve dikey geçiş imkanları gibi konular detaylı bir şekilde ele alınıyor. Ayrıca, tercih yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar ve sıkça sorulan sorular da kılavuzda yer alıyor.

Ebeveynlere Öneriler

Kılavuzda, velilerin tercih dönemindeki çocuklarına nasıl yaklaşmaları gerektiği konusunda önemli öneriler bulunuyor:

  • Destekleyici ve Yol Gösterici Olun: Çocuğunuza bu süreçte destekleyici bir tutum sergileyin. Onun biricik ve kendine özgü olduğunu unutmayın.
  • Motivasyon ve Doğru Kararlar: Çocuğunuzu motive ederek, doğru kararlar alması ve mutlu olacağı tercihler yapması konusunda destek olun.
  • Dikkatli Davranın: Karar vermenin zor olduğu bu dönemde çocuğunuzun aklına gelmeyen ya da gözden kaçırabileceği ayrıntılara dikkat edin ve anlamlı bir destek sunun.

Tercih Danışmanlığı Hizmeti

MEB, öğrencilerin üniversiteye yerleştirme sürecinde destek olmak amacıyla rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanlar aracılığıyla "Tercih Danışmanlığı" hizmeti sunacak. Bu hizmet, eğitim kurumları ve rehberlik araştırma merkezlerinde oluşturulacak danışmanlık birimleri aracılığıyla verilecek.

2024 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, 2024-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu www.osym.gov.tr adresinden yayımlanacak ve üniversitelere yerleştirme süreci başlayacak.

Kılavuza Nasıl Ulaşılır?

"YKS Tercih Süreci Ebeveyn Kılavuzuna buradan ulaşabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SINAV Haberleri