Sözleşmeli Öğretmen Eşler İçin İller Arası Yer Değiştirme Başvuruları Başlıyor

Millî Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmen eşler için aile birlikteliğine bağlı iller arası yer değiştirme başvurularının 13-15 Ağustos 2024 tarihleri arasında alınacağını duyurdu. Başvurular MEBBİS üzerinden yapılacak. Detaylar haberimizde.

MEB’den Sözleşmeli Öğretmenler İçin Aile Birlikteliği Duyurusu

İller Arası Yer Değiştirme Başvuruları Başlıyor

Millî Eğitim Bakanlığı, her ikisi de sözleşmeli personel mevzuatına tabi olarak görev yapan öğretmen eşlerin aile birlikteliğini sağlamak amacıyla iller arası yer değiştirme başvurularının alınacağını duyurdu. Bu kapsamda yer değiştirme başvuruları, 13 Ağustos 2024 tarihinde başlayacak ve 15 Ağustos 2024 saat 16.00'ya kadar devam edecek.

Başvuru Süreci ve Takvimi

Yer değiştirme taleplerinde bulunmak isteyen öğretmenler, başvurularını Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) üzerinden gerçekleştirecek. Atamalar ise 22 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacak. Yer değişikliği gerçekleştirilen öğretmenlerin kararnameleri sistem üzerinden ilgili il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerine gönderilecek. Görevden ayrılma işlemleri de kararnamelerin gönderilmesiyle başlayacak.

Başvuru Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öğretmenlerin, başvurularını yapmadan önce kimlik, öğrenim, atama alanı ve hizmet süresi gibi bilgilerini MEBBİS e-Personel Modülünden kontrol etmeleri gerekiyor. Yanlış veya eksik bilgilerin düzeltilmesi için belgelerle birlikte eğitim kurumu veya il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine başvurulması gerektiği de belirtiliyor.

Atama Süreci ve Sonuçların İlanı

Başvuruların tamamlanmasının ardından atamalar, hizmet süresi üstünlüğüne göre gerçekleştirilecek. Atama sonuçları 22 Ağustos 2024 tarihinde personel.meb.gov.tr adresinde ilan edilecek. Yer değiştirme işlemleri, öğretmenlerin aile birlikteliğini korumaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SINAV Haberleri