YKS Spor Bilimleri ÖZYES'e 42 Bin Aday Başvurdu: Sınav 21 İl'de Yapılacak

YKS Spor Bilimleri Özel Yetenek Sınavı'na 42 bin aday başvurdu. 21 ilde yapılacak sınav, ÖSYM tarafından ilk kez düzenlenecek ve adaylara iki hak tanınacak.

Spor Bilimleri Yetenek Sınavına 42 Bin Başvuru

ÖSYM Tarafından Düzenlenecek YKS Spor Bilimleri Özel Yetenek Sınavı'na Yoğun İlgi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamaya göre, 20-26 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek YKS Spor Bilimleri Özel Yetenek Sınavı’na (ÖZYES) tam 41 bin 935 aday başvurdu.

ÖSYM İlk Kez Düzenleyecek

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2024-2025 öğretim yılı için yükseköğretim kurumlarının spor bilimleri alanındaki özel yetenek sınavlarının ilk kez ÖSYM tarafından düzenleneceğini açıkladı. Ersoy, sınavın eşitlik ve adalet çerçevesinde yürütüleceğini belirterek, "Kağıt tabanlı ve elektronik ortamdaki sınav uygulamalarımıza bir yenisini ekliyoruz. ÖZYES, fiziki yeterlilik testi şeklinde gerçekleştirilecek ve spor bilimleri alanında eğitim almak isteyen adaylar için önemli bir adım olacak," dedi.

21 İl ve 23 Merkezde Yapılacak

ÖZYES, 21 ilde ve 23 sınav merkezinde uygulanacak. Sınav, toplam 14 oturumda gerçekleştirilecek ve her oturum 300 dakika sürecek. Sabah oturumları saat 08.30'da başlayıp 13.30'da sona erecek; öğleden sonra oturumları ise 14.30'dan 19.30'a kadar sürecek. Sınava başvuran 41 bin 935 adayın 2 bin 78'i engelli adaylardan oluşuyor. Adaylara uygulamalı sınavda iki hak tanınacak ve en iyi dereceleri dikkate alınacak.

Sınavın güvenliğini sağlamak amacıyla bin 500 emniyet mensubu görev yapacak ve toplamda 7 bin görevli sınavda yer alacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SINAV Haberleri