YÖK ve MASAK'tan Üniversite Öğrencilerine Kritik Uyarı: Banka Hesaplarınızı Kullandırmayın!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversite öğrencilerine, banka hesaplarını yasa dışı kullanmamaları için MASAK iş birliğiyle uyarı afişleri ve bilgilendirme videoları yayımladı. Öğrencilere, banka hesaplarının suça karışmaması gerektiği hatırlatıldı.

Öğrencilere "Banka Hesaplarınızı Kullandırmayın, Suça Alet Olmayın" Uyarısı

YÖK ve MASAK’tan Öğrencilere Kritik Uyarı: Banka Hesaplarınızı Kullandırmayın!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversite öğrencilerine yönelik kritik bir uyarı yaptı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile iş birliği yapan YÖK, öğrencilerin banka hesaplarını yasa dışı faaliyetlerde kullandırmamaları için bilgilendirme afişleri gönderdi.

“Gelecek Hesaplarınızı Yakmayın” Kampanyası Üniversitelerde Başladı

MASAK’ın hazırladığı "Gelecek hesaplarınızı yakmayın" başlıklı uyarı afişleri, Türkiye genelindeki tüm üniversitelerde asılmaya başlandı. Afişlerde, öğrencilerin banka hesaplarını kara para aklama, terörizmin finansmanı gibi suçlar için kullandırmamaları gerektiği vurgulandı. Yasa dışı faaliyetlerde kullanılan banka hesapları nedeniyle öğrencilerin ağır hapis cezaları ile karşı karşıya kalabileceği belirtildi.

Öğrencilere Siber Suçlar Hakkında Bilgilendirme Videosu Yayınlandı

YÖK ayrıca, üniversite öğrencilerinin siber suçlara maruz kalmaması için Hacettepe ve Ankara Üniversitelerinden uzmanların katkılarıyla bir bilgilendirme videosu yayımladı. Videoda, öğrencilerin özellikle “oltalama” (phishing) saldırılarına karşı dikkatli olmaları gerektiği, yabancı veya tanıdık görünümlü kişilerden gelen şüpheli bağlantılara tıklamadan önce mutlaka doğrulanması gerektiği hatırlatıldı.

"Güçlü Şifreler Kullanın, Bilgilerinizi Paylaşmayın"

Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Aydos, videoda yaptığı açıklamada, öğrencilerin güçlü şifreler kullanmaları gerektiğini ve kişisel bilgilerini kimseyle paylaşmamalarının hayati önem taşıdığını belirtti. Öğrencilerin, özellikle halka açık alanlarda banka işlemleri gibi hassas konuları gerçekleştirmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

Suç Şebekeleri Öğrencileri Hedef Alıyor

Ankara Üniversitesi Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Murat Osmanoğlu, yasa dışı yollarla elde edilen paraların öğrencilerin banka hesapları üzerinden aklanmaya çalışıldığını ifade ederek, gençlerin bu tür tekliflere karşı dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Osmanoğlu, bu tür işlemlerin gençlerin geleceğini karartabileceğini belirtti.

Oltalama Saldırılarına Karşı Uyarılar

Öğrencilerin siber suçlar arasında en sık karşılaştıkları “oltalama” saldırılarından korunmaları gerektiği konusunda uyarılar da yer aldı. Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Selman Bozkır, tanıdık görünen hesaplardan bile gelen linklere tıklamadan önce doğrulama yapılmasının önemini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SINAV Haberleri