10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 41 Cevapları Meb Yayınları

10. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 41 Konuya Başlarken Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Konuya Başlarken Cevapları

1. Dış kuvvetlerin oluşturduğu yer şekilleriyle doğal çevre arasında nasıl bir ilişki vardır?
Cevap: Dış kuvvetler, erozyon, birikim, aşındırma ve taşınma gibi süreçlerle yer şekillerini doğrudan etkiler. Bu kuvvetler, yeryüzünü şekillendirirken nehirler, vadiler, deltalar, kanyonlar ve düzlükler gibi farklı yer şekilleri oluşturur. Doğal çevre de bu yer şekillerine uyum sağlar ve buna göre bitki örtüsü, su kaynakları ve hayvan yaşamı çeşitlilik gösterir. Örneğin, dağlık ve sarp alanlarda bitki örtüsü daha seyrek olabilirken, vadi ve ova gibi alanlarda tarım yapılabilir.

2. Yaşadığınız ortamdaki yer şekillerinin oluşumunda etkili olan dış kuvvetler neler olabilir?
Cevap: Yaşadığım ortamda, dış kuvvetlerden erozyon, akarsular, rüzgar ve deniz dalgalarının aşındırma etkileri etkili olabilir. Akarsular, vadiler ve dere yatakları oluştururken, rüzgarlar açık alanlarda kaya ve toprağı aşındırarak çeşitli yer şekilleri yaratır. Ayrıca, deniz kıyısında yaşıyorsanız, dalgaların kıyıları aşındırması sonucu kıyı şekilleri ve falezler gibi yer şekilleri oluşabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SORU & CEVAP Haberleri