10. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Sayfa 28 Cevapları Meb Yayınları

10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 28 Düşünme Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

"Felsefe Olmasaydı Ne Olurdu?" Tartışması Sonucu

“Felsefe olmasaydı ne olurdu?” sorusunu tartışınız. Tartışma sonucunda ortaya çıkan görüşleri aşağıda boş bırakılan yerlere yazınız ve ilgili soruları yanıtlayınız.

Kısa Cevap: Felsefe olmasaydı, insanlık sorgulama yeteneğinden yoksun kalır, bilimsel ve toplumsal gelişim büyük ölçüde yavaşlardı. Ahlak, adalet ve bilgiye dair evrensel ilkeler eksik olurdu.

  • Sorgulama Yeteneği Zayıflardı: İnsanlar, çevrelerindeki olayları ve hayatın anlamını sorgulama yeteneğinden mahrum kalırdı.
  • Bilimsel Gelişim Yavaşlardı: Felsefenin katkısıyla gelişen bilimsel araştırmalar ve metodoloji eksik kalır, bilimsel devrimler gerçekleşmeyebilirdi.
  • Ahlaki ve Etik İlkeler Eksik Kalırdı: Doğru ve yanlış, iyi ve kötü gibi kavramlar derinlemesine sorgulanmadığı için ahlaki bir rehberlik zayıf olurdu.
  • Toplumsal Değerler Gelişmezdi: Adalet, demokrasi ve özgürlük gibi toplumsal değerler, felsefi düşüncenin yokluğunda şekillenemezdi.
  • Dogmatik Düşünce Hakim Olurdu: Felsefenin olmadığı bir dünyada geleneksel ve sabit düşünceler eleştirilmeyip körü körüne kabul edilirdi.
  • İletişim ve Anlayış Zayıflardı: Felsefenin eleştirel düşünme ve empatiye dayalı yönlendirmeleri olmadan toplumlar arası hoşgörü ve anlayış sınırlı kalırdı.
  • Bireysel Gelişim Duraklardı: İnsanlar, kendilerini anlamlandırma ve yaşamlarına derinlik katma fırsatını bulamaz, yüzeysel bir hayat sürerlerdi.

İlgili Sorular:

1. Size göre cevapların en dikkat çekeni hangisidir? Nedenlerinizi açıklayınız.
Cevap: Felsefenin sorgulama yeteneğimizi geliştirmesi en dikkat çekici yanı. Çünkü bilimsel ve toplumsal ilerleme ancak düşünce özgürlüğü ve eleştirel düşünmeyle mümkündür.

2. Felsefenin insan ve toplum yaşamı açısından önemi neler olabilir?
Cevap: Felsefe, bireylerin düşünsel gelişimini sağlayarak toplumsal hoşgörüyü ve adalet anlayışını geliştirir. Toplumu daha demokratik ve etik değerlerle donatır, bireylerin kendilerini ifade etme ve daha bilinçli kararlar alma yeteneğini artırır.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

SORU & CEVAP Haberleri