Bu etkinlikte, iç dirençleri ihmal edilen üreteçler ve farklı direnç değerleriyle elektrik devreleri kuruluyor. Şekil I ve Şekil II'ye göre her bir üretecin devreye akım verme süreleri t1t_1t1, t2t_2t2, t3t_3t3, t4t_4t4 ve t5t_5t5 olarak ifade ediliyor. Bu süreler arasındaki ilişkiyi açıklamak gerekiyor.
Kısaca, seri bağlı üreteçlerde akım verme süreleri daha kısadır. Paralel bağlı üreteçlerde ise üreteçlerin ortak yük taşımasından dolayı akım verme süreleri daha uzundur.
Elektrik devrelerinde üreteçlerin bağlanma şekilleri, onların akım verme sürelerini büyük ölçüde etkiler. Seri bağlı üreteçler (Şekil I’deki gibi), toplam devre akımını tek başlarına karşılamak zorundadırlar. Bu durumda, her üreteç devredeki yükün tamamını taşır ve akım sağlama süreleri daha kısalır. Diğer yandan, paralel bağlı üreteçler (Şekil II’deki gibi) birbirleriyle yük paylaşımı yaparak çalışırlar. Paralel bağlantıda, her üreteç yükün sadece bir kısmını taşır ve bu nedenle üreteçlerin tükenme süresi daha uzun olur. Paralel bağlantı üreteçlerin daha verimli çalışmasını sağlar, çünkü yük paylaşımı üretecin daha az zorlanmasına neden olur. Bu durum, her bir üretecin daha uzun süre akım verebilmesine olanak tanır.