11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 21 Cevapları Meb Yayınları

11. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Yorum Sizde Kayıp Vakası Sayfa 21 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

1.3. Yorum Sizde Kayıp Vakası

Yönerge: Verilen metin ve görselden yararlanarak soruları cevaplayınız.

1- Metindeki iki olayda da Aysel Komiser harita üzerinde işaretleme yapmıştır. Bu işaretlemeler arasındaki farkı belirtiniz.

Birinci olayda Aysel Komiser, görgü tanıklarının olduğu yerleri merkez alarak dairesel alanlar çizer. Her bir dairenin merkezi farklıdır ve arama çalışmaları bu tanıkların belirttiği yerlerde yapılır. İkinci olayda ise tek bir merkezi nokta belirleyip, kayıp kişinin bulunma olasılığının yüksek olduğu bir alan çizer. Bu olayda sadece belirlenmiş bir alan üzerinde arama yapılır.

2- Harita üzerinde yapılan işaretlemeler ile yörünge ve orbital kavramları arasındaki ilişkiyi açıklayınız.

Harita üzerindeki dairesel işaretlemeler, yörüngelere ve orbitallere benzetilebilir. Yörünge, bir cismin belirli bir merkez etrafında izlediği yoldur. İlk olayda, farklı merkezlerde çizilen daireler, farklı yörüngelere benzer. İkinci olayda ise belirli bir merkez etrafında çizilen tek daire, orbital kavramına benzer. Orbital, elektronların çekirdek etrafında bulunma olasılığının yüksek olduğu bölgeyi ifade eder.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SORU & CEVAP Haberleri