12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa Sayfa 35 Cevapları Meb Yayınları

12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa Sayfa 35 Ara Değerlendirme Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sayfa 35 Sorular ve Cevaplar:

Cevabı Sende:
İklim değişikliğiyle mücadele amaçlı hazırlanacak bir sözleşmeye doğal çevre, ekonomi, göç, turizm vb. alanlardaki sorunlar konusunda hangi çözüm önerilerini sunardınız?

Doğal Çevre: Ağaçlandırma ve su kaynaklarını koruma çalışmaları artırılmalı.
Ekonomi: Yenilenebilir enerjiye yatırım ve karbon emisyonlarının azaltılması teşvik edilmeli.
Sağlık: Hava kirliliği azaltılmalı, sıcaklık artışlarına karşı sağlık önlemleri alınmalı.
Turizm: Ekoturizm teşvik edilmeli ve doğal kaynaklar korunmalı.

1.2. ARA DEĞERLENDİRME

1. Birçok bilim insanı, küresel sıcaklık artışının Sanayi Devrimi öncesinde olduğu gibi 2°C ile sınırlandırılması çağrısında bulunmaktadır. Bu durumu nedenleriyle birlikte açıklayınız.
Cevap: Küresel sıcaklık artışının 2°C ile sınırlandırılması, iklim değişikliği ve küresel ısınmanın etkilerini azaltmak için önerilmektedir. 2°C’nin üzerindeki bir artış, deniz seviyelerinin yükselmesine, ekstrem hava olaylarının artmasına ve tarımsal verimliliğin düşmesine yol açabilir. Bu nedenle, karbon salınımının azaltılması ve yenilenebilir enerji kaynaklarına geçiş önemlidir.


2. Küresel sıcaklık artışının günlük hayatta sizi yakından ilgilendiren sonuçları neler olabilir?
Cevap: Günlük hayatta aşırı sıcaklıklar, kuraklık, tarımsal ürünlerin azalması ve su kaynaklarının tükenmesi gibi sonuçlarla karşılaşılabilir. Ayrıca, sağlık sorunları ve enerji kullanımında artış gibi doğrudan etkiler de hissedilebilir.


3. Küresel iklim değişikliği ile mücadelede bireylere düşen görevler nelerdir?
Cevap:
Bireyler, enerji tasarrufu yaparak, geri dönüşümü destekleyerek, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak ve doğa dostu ulaşım yöntemlerine geçerek küresel iklim değişikliği ile mücadeleye katkı sağlayabilirler. Ayrıca, çevre bilincini artırmak için sosyal sorumluluk projelerine katılmak da etkili olabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SORU & CEVAP Haberleri