3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 13 Cevapları Meb Yayınları

3. Sınıf Meb Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 13 Düşünelim - Keşfedelim Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

DÜŞÜNELİM

Tüm çocuklar aynı resme bakıyor olsa da neden yaptıkları resimler birbirinden farklıdır? Cevap: Her çocuk farklı duygu ve düşüncelere sahip olduğundan, aynı resme bakarak farklı yorumlar ve hayal gücü kullanarak farklı resimler çizerler.

Resim yapan çocuklar sizce aynı duyguları mı hissediyor? Neden? Cevap: Hayır, her çocuk farklı duygular hissedebilir. Çünkü resim yaparken kişisel deneyimler, düşünceler ve hayal güçleri farklı olduğundan farklı duygular ön planda olabilir.

KEŞFEDELİM

Bu bölümde öğretmenin rehberliğinde yapılan bir grup etkinliği var. Gruplar, hazırladıkları kağıttaki nesneleri birbirine anlatırken sözcükler yerine resim ve beden dili kullanarak anlamaya çalışacaklar. Bu etkinlikle farklı iletişim yöntemlerini deneyimlemiş olacaklar.

Yöntem Tablosu

Resim ile Anlatma, Sözlü İfade Etme, Beden Dili ile Anlatma başlıkları altında üç farklı yöntemi denedikten sonra, bu yöntemlerle hangi anlatımın en eğlenceli ve en kolay olduğunu belirleyip tabloya yazmalısınız.

Aşağıdaki Sorular

  1. Formda işaretlediğiniz cevaplar birbirinden farklı mıydı? Neden? Cevap: Evet, farklı olabilir. Çünkü her birey farklı iletişim yöntemleriyle kendini daha rahat ifade edebilir. Bazıları sözlü iletişimde başarılıyken, bazıları beden diliyle kendini daha iyi anlatabilir.

  2. Zorlandığınız yöntemleri kendinizi geliştirmek için neler yapabilirsiniz? Cevap: Zorlandığım yöntemleri geliştirmek için pratik yapabilir, farklı iletişim teknikleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirim. Örneğin, sözlü ifade etme konusunda zorlanıyorsam, daha çok konuşma pratiği yaparak kendimi geliştirebilirim.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SORU & CEVAP Haberleri