4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 43 Cevapları SDRİpekyolu Yayıncılık

4. Sınıf SDRİpekyolu Yayıncılık Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 43 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Etkinlik Peygamberlerin Sıfatları

Allah’tan neler gelmişse,
Saklamazlar, gizlemezler.
Emir, yasak haber neyse,
Bildirirler peygamberler.
(***)

Mustafa Çinkılıç,
Dinî ve Ahlaki Şiirler, s. 48.
Yukarıdaki şiire göre peygamberler ne gibi özelliklere sahiptir? Arkadaşlarınızl belirleyiniz.

Peygamberlerin Sıfatları ve Özellikleri

Peygamberler, Allah tarafından insanlara rehberlik etmek için gönderilmiş seçkin kimselerdir. Onlar, hem sözleriyle hem de davranışlarıyla insanlara örnek olurlar. Yukarıdaki şiirde peygamberlerin sahip olduğu temel sıfatlar şu şekildedir:

1. Doğruluk (Sıdk):

Peygamberler her zaman doğruyu söyler, asla yalan söylemezler. Güvenilir ve dürüst olmaları onların en temel vasıflarındandır.

2. Güvenilirlik (Emanet):

Onlar, kendilerine verilen her türlü emaneti korurlar ve Allah’ın mesajını eksiksiz bir şekilde insanlara iletirler. İnsanlar, peygamberlere her konuda güven duyar.

3. Akıllılık ve Zekâ (Fetanet):

Peygamberler son derece akıllı ve bilge kişilerdir. Duygularını dengeli bir şekilde yönetir ve insanlara doğru yolu gösterirler. Aldıkları kararlar her zaman akılcı ve hikmet doludur.

4. Günahsızlık (İsmet):

Peygamberler, Allah’ın koruması altındadır. Büyük günahlardan uzak durur ve insanlara en güzel şekilde örnek olurlar. Bu yönleriyle mükemmel ahlaka sahiptirler.

5. Tebliğ:

Peygamberler, Allah’tan aldıkları emir ve yasakları hiçbir şeyi gizlemeden insanlara iletirler. Onların görevi, insanlara doğru yolu göstermek ve uyarıda bulunmaktır.


Özet:

Peygamberler, doğruluk, güvenilirlik, akıllılık, günahsızlık ve tebliğ gibi üstün özelliklere sahiptir. Onlar, hem sözleriyle hem de davranışlarıyla insanlara yol gösterir ve Allah’ın mesajını en doğru şekilde iletirler. Peygamberlerin örnek yaşamları, insanlık için hem dünyevi hem de uhrevi anlamda kılavuz olmuştur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SORU & CEVAP Haberleri