4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 84-85-86-87 Cevapları Hecce Yayıncılık

4. Sınıf Hecce Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 84-85-86-87 Nüfus ve Yer Şekilleri Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 84-85-86-87. Sayfa Cevapları Hecce Yayıncılık

2024-2025 eğitim-öğretim yılı kapsamında, Nüfus ve Yer Şekilleri konusunu ele alan bu sayfa cevapları öğrenciler için rehber niteliğindedir. Soruların cevapları özgün bir şekilde hazırlanmıştır.


4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 84 Cevapları Hecce Yayıncılık

Hazırlanalım

Soru: Yaşadığınız bölgede hangi yer şekilleri vardır? Yaşadığınız bölgenin nüfus özellikleri nasıldır? Fikirlerinizi söyleyiniz.

Cevap: Yaşadığım bölgede dağlar, ovalar ve platolar yer almaktadır. Nüfus yoğunluğu oldukça fazladır çünkü burada ekonomik faaliyetler çeşitlidir ve ulaşım olanakları gelişmiştir.


Soru: Yukarıdaki haritadan yararlanarak yaşadığınız şehre komşu şehirleri söyleyiniz.

Cevap: Yaşadığım şehir İstanbul’dur. İstanbul’un komşu şehirleri Kocaeli, Tekirdağ ve Kırklareli’dir.


4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 85 Cevapları Hecce Yayıncılık

9. Etkinlik

Soru: İncelediğiniz Türkiye siyasi ve Türkiye fiziki haritaları arasındaki farklar nelerdir? Aşağıda verilen alana kısaca yazınız.

Cevap: Siyasi haritalar şehirlerin sınırlarını ve idari bölgeleri gösterir. Fiziki haritalar ise dağ, ova, plato gibi yer şekillerini ve yükselti farklarını gösterir. Siyasi haritalar daha basit, fiziki haritalar ise detaylıdır.


4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 86 Cevapları Hecce Yayıncılık

Söyleyelim

Soru: Konuya hazırlanırken yaptığınız çalışmada yaşadığınız bölgenin dikkatinizi çeken hangi özellikleri vardır? Yer şekilleri yaşadığınız bölgede nasıldır? Bölgenizin nüfusuna ilişkin hangi bilgilere ulaştınız? Bölgenizdeki yer şekilleriyle nüfus arasında nasıl bir ilişki vardır? Hazırladığınız tablodaki maddeleri okuyunuz.

Cevap: Yaşadığım bölgede düz araziler ve verimli ovalar dikkat çekmektedir. Yer şekilleri, yerleşim ve tarım faaliyetlerine elverişlidir. Bu nedenle nüfus yoğunluğu yüksektir. Ekonomik faaliyetler yer şekillerinin elverişli olmasından dolayı çeşitlilik göstermektedir.


10. Etkinlik

Soru: Aşağıda verilen şiiri okuyunuz. Şiirde Ahmet Hamdi Tanpınar hangi durumdan yakınmaktadır? Şiirde, şiire konu olan yerin, yeryüzü şekilleri ve nüfusu hakkında ne gibi ipuçları vardır? Tartışınız.

Cevap: Ahmet Hamdi Tanpınar, doğduğu şehirden uzak olmasından ve doğduğu yerin doğal güzelliklerini özlemesinden yakınmaktadır. Şiirde anlatılan yerin dağlık bir bölge olduğu ve nüfusun seyrek olduğu anlaşılmaktadır.


4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 87 Cevapları Hecce Yayıncılık

11. Etkinlik

1. Soru: Yaşadığınız yer ya da yakınlarında bir nehir ve kanyon olduğunu düşünün. Bunun yaşamınıza yerleşim yerinize katkısı nasıl olurdu?

Cevap: Nehir, tarım alanlarında sulama ihtiyacını karşılayarak verimliliği artırır. Ayrıca, turizm faaliyetlerini destekler ve bölge ekonomisine katkıda bulunur.

2. Soru: Nehirlerin yeryüzünü şekillendiren önemli bir güç olduğunu düşündüğünüzde bu durumdan insan nüfusu nasıl etkilenirdi?

Cevap: Nehirler, tarım ve içme suyu ihtiyacını karşılaması nedeniyle yerleşim yerlerini çekici hale getirir. Bu durum, nehir çevresinde nüfus yoğunluğunu artırır.

3. Soru: Dağların arasından giden nehirlerin ulaşım ve insan yerleşmesine katkıları neler olabilir?

Cevap: Dağların arasından geçen nehirler, ulaşımı zorlaştırsa da köprü ve yollarla bu durum aşılabilir. Ayrıca, bu bölgeler tarım ve hayvancılık için elverişli yerleşim alanları haline gelir.


Sonraki Konuya Hazırlık

Soru: Doğal afetlere karşı çevrenizde ne gibi hazırlıklar yapılmalıdır? Araştırınız. Bir sınıf gazetesi tasarlayarak ulaştığınız sonuçlara gazetenizde yer veriniz.

Cevap: Doğal afetlere karşı binaların depreme dayanıklı olması sağlanmalıdır. Ayrıca, acil durum çantası hazırlanmalı, sığınaklar belirlenmeli ve halk afet bilinci konusunda eğitim almalıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SORU & CEVAP Haberleri