6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları Gün Yayıncılık

6. Sınıf Gün Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları Hazırlık Çalışmalarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık Çalışmaları

1. Yandaki görselde dalgıcın sırtındaki tüpün içinde ne olabilir? Bu tüp, dalgıcın su altında hangi yaşamsal faaliyetini sürdürmesini sağlamaktadır?
Cevap: Dalgıcın sırtındaki tüpün içinde oksijen veya oksijen karışımı gazlar bulunur. Bu tüp, dalgıcın su altında solunum yapmasını sağlar. Normalde insanlar havadan oksijen alarak yaşar, ancak su altında nefes almak mümkün olmadığı için dalgıçlar, tüplerindeki oksijen sayesinde yaşamsal faaliyetlerini devam ettirirler.


2. Bir bebeği veya yetişkin bir insanı uyurken gözlemlediyseniz göğüs kafesinin hareket ettiğini fark etmişsinizdir. Göğüs kafesinin yukarı ve aşağı doğru hareket etmesinin nedeni nedir?
Cevap: Göğüs kafesinin yukarı ve aşağı hareket etmesi, solunum sürecinin bir parçasıdır. Nefes alırken diyafram kası kasılır ve göğüs kafesi genişler, bu da akciğerlere hava dolmasını sağlar. Nefes verirken ise diyafram gevşer, göğüs kafesi küçülür ve hava dışarı atılır. Bu hareketler, vücudun ihtiyacı olan oksijenin alınmasını ve karbondioksidin atılmasını sağlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SORU & CEVAP Haberleri