6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları Meb Yayınları

6. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 33 Ara Değerlendirme Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

ARA DEĞERLENDİRME-6

Aşağıdaki metinden yararlanarak soruları cevaplayınız. Canlı cansız tüm varlıkların bir arada bulunduğu çevreyi korumak ve güzelleştirmek insanın sorumluluk alanındadır. Hz. Peygamber, “Birinizin elinde bir hurma fidanı varken kıyamet kopuyor olsa bile onu derhâl diksin.” (Ahmed bin Hanbel, Müsned, C 3, s. 184.) buyurarak bu sorumluluğun boyutunu ortaya koymuştur. Bu sebeple başta ashabı olmak üzere tüm Müslümanlar, Hz. Peygamber’in tavsiyelerine uygun hareket ederek ağaç dikmiş ve çevreyi yeşillendirmiştir. (bk. Hadislerle İslam, C 7, s. 371.)

1. Çevrenin korunması niçin önemlidir?
Çevrenin korunması, insanların ve canlıların sağlığı için gereklidir. Doğal kaynakların korunması, ekosistemin dengesini sağlar ve gelecek nesillere temiz bir dünya bırakır.

2. Müslümanların çevre bilincine sahip olmasında Hz. Peygamber’in rolü nedir?
Hz. Peygamber (s.a.v.), ağaç dikmeyi ve çevreyi korumayı teşvik etmiştir. "Kıyamet kopsa bile fidan dikmeyi" tavsiye ederek çevreye verilen önemi vurgulamıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SORU & CEVAP Haberleri