6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 21 Cevapları Evos Yayınları

6. Sınıf Evos Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 21 Etkinlik Zamanı Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Etkinlik Zamanı

Aşağıdaki metni okuyunuz. Metinle ilgili soruların cevabını bırakılan boşluklara yazınız.
Bir zamanlar dört oğlu olan bir bilge kişi varmış. Oğullarının her birini sırayla uzak bir yerde bulunanağaca bakmaları için göndermiş. .......Haluk Öztekin, Özgüven Nasıl Kazanılır, s. 43

1. Bilge kişi cümlesini nasıl tamamlamış olabilir?
Bilge kişi, "Bir ağacı veya bir insanı, kısa bir süre veya bir mevsim tanıdıktan sonra hakkında hüküm vermek yanlıştır, çünkü her varlığın farklı zamanlarda farklı hallerini görmek gerekir." şeklinde cümleyi tamamlamış olabilir.

2. Bu metinde verilmek istenen mesaj nedir?
Metin, insanları veya olayları yargılamadan önce her yönüyle değerlendirmemiz gerektiğini, tek bir bakış açısının veya anın bir bütün hakkında yeterli bilgi vermediğini anlatmaktadır.

Toplumda kendisi gibi olmayana karşı hoşgörüsüz davranmak, olayların iç yüzünü bilmeden tepki göstermek bazen istenmeyen durumlara sebep olabiliyor. Şimdi şu örneği birlikte inceleyelim:

20 yaşındaki genç otobüsün camından bakarken birden bağırdı:
.....
Musa Avcı, Mevzu, s. 19

Yaşlı adamın yerinde olmak ister miydiniz? Onun yerinde olsaydınız ne hisseder ve düşünürdünüz?
Yaşlı adamın yerinde olmak istemezdim, çünkü durumu bilmeden önyargılı bir tepki vermişti. Onun yerinde olsaydım, önceden daha fazla düşünmem gerektiğini hisseder ve daha anlayışlı olmaya çalışırdım. Bu durum, başkalarının yaşadıkları zorlukları anlamadan yargılamamak gerektiğini öğretiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SORU & CEVAP Haberleri