9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 55 Cevapları Meb Yayınları

9. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 55 Uygulama Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru ve Cevaplar:

Soru 1: Sazlı Göl etrafında giriş noktasından başlayarak sırasıyla iskele, Kurbağalı Göl, göl evi, göl evi ve tarihi yapıları ziyaret edebilecek; çıkış noktasında sona erecek şekilde bir gezi rotası oluşturunuz. Belirlediğiniz rotayı harita üzerine çiziniz.

Cevap: Sazlı Göl etrafında giriş noktasından başlayarak iskele, Kurbağalı Göl, göl evi ve tarihi yapıları sırayla ziyaret edecek bir gezi rotası oluşturulabilir. Bu rota, çıkış noktasında sona erer. Rota harita üzerine belirgin şekilde çizilmelidir.


Soru 2: Çizdiğiniz yürüyüş rotasında ahşap köprü yapılması gereken noktaları belirleyerek haritada işaretleyiniz.

Cevap: Yürüyüş rotası üzerinde akarsu veya göl kenarından geçiş gereken noktalarda ahşap köprülerin yapılması uygun olacaktır. Bu noktalar harita üzerinde işaretlenir.


Soru 3: Çizdiğiniz yürüyüş rotasının uzunluğunu hesaplayıp haritanın işaretler (lejant) bölümüne yazınız.

Cevap: Yürüyüş rotasının uzunluğu ölçülerek kilometre cinsinden hesaplanır ve bu bilgi lejant bölümüne eklenir. Yürüyüş rotasının uzunluğu yaklaşık 2,5 kilometre olarak hesaplanmıştır.


Soru 4: Çizdiğiniz yürüyüş rotasına birer kilometre aralıklarla çeşme ve çöp kutusu yerleştiriniz.

Cevap: İlk çeşme ve çöp kutusu iskele yakınlarına, ikinci ise göl evi civarına yerleştirilmelidir.


Soru 5: Tabiat parkına hâkim bir konuma (yükseltinin en fazla olduğu yere) gözlem kulesi yerleştirmeniz için en uygun yeri belirleyiniz. Gözlem kulesini haritaya çiziniz. Gözlem kulesinin güneşe göre hangi yönde olduğunu belirtiniz.

Cevap: Yükseltinin en fazla olduğu yer belirlenir ve bu noktaya gözlem kulesi yerleştirilir. Gözlem kulesi harita üzerinde işaretlenir ve güneşe göre yönü belirtilir. Gözlem kulesi 270 metre yükselti noktasına yerleştirilmeli ve girişe göre kuzeybatıda bulunmaktadır​.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SORU & CEVAP Haberleri